Партизан тек други пут "ван четири" на Јадрану!

Поразом у Љубљани, после продужетака, Партизан се опростио од шанси за плеј-оф.

Кошарка 11.02.2018 | 22:45
Партизан тек други пут "ван четири" на Јадрану!
Два кола пре краја лигашког дела такмичења на Јадрану - Партизан је остао без сваке шансе да се домогне плеј-офа АБА Лиге.

У теорији, црно-белима је била потребна победа у дуелу с Олимпијом да би задржали какву-такву шансу да претекну Морнар, али је пораз у продужецима у Љубљани (89:87), у мечу у ком је Партизан водио, ставио тачку на крај свим надањима.

У плеј-оф ће тако Црвена звезда, Цедевита, Будућност и Морнар, с тим да су могућа и померања у коначном распореду ових екипа.

Партизан, као најуспешнији тим Јадрана, био је на корак од тога да борбу за последњег учесника плеј-офа учини интересантном, али није могао ни против традиције (у главном граду Словеније нису славили од 2012. године), али ни против "самог себе" пошто је тренер Ненад Чанак оценио да је пораз дошао из "сопствених глупости".

Шестоструки шампион Јадранске лиге тако ће тек други пут од свог првог учешћа у овом такмичењу (2004/05) завршити испод четвртог места.

У својој дебитантској сезони, у тадашњој "Гудјир лиги", завршили су као другопласирани у лигашком делу и били потом поражени у финалу од Хемофарма, да би сезону 2006. завршили као први у "регуларном" делу сезоне, али су у финалу завршног турнира изгубили од Рефлекса.

Уследио је период доминације и пет узастопних титула да би ту серију прекинуо Макаби, шампион 2012. године, односно Цедевита која је зауставила Партизан у полуфиналу.

Партизан је у Лакташима 2013. године славио на фајнал-фору против Црвене звезде, иако су ту сезону завршили тек као четвртопласирани тим лигашког дела сезоне. Победа над црвено-белима уједно им је и последња титула АБА Лиге.

Наредне су у регуларном делу заузели треће место и били поражени од Цедевите у полуфиналу, а 2014/15 их је у у борби за финале савладала Црвена звезда (3-1), касније и шампион.

Црно-бели су сезону 2015/16 завршили далеко од прве четири позиције пошто је скор 12-14 био ближи "опасној зони" од плеј-офа на који су отишли Будућност, Цедевита, Мега Лекс и Црвена звезда, која је освојила своју другу титулу шампиона.

Лане се Партизан вратио у плеј-оф, са треће позиције из регуларног дела, али их је на путу до финала зауставила Цедевита.

Црно-белима, који су у досадашњих 20 утакмица АБА Лиге уписали десет победа и десет пораза, остаје да сачувају макар пето место и тако не покваре свој најлошији пласман у историји овог такмичења, а фокус стављају на Куп Радивоја Кораћа (већ наредног викенда) и касније Кошаркашку лигу Србије где ће гледати да поправе досадашњи утисак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар