"Венгер ти је као пријатељ, а Мурињо..."

Нова аквизиција Арсенала отворено о разликама између два велика менаџера.

Фудбал 12.02.2018 | 11:00
"Венгер ти је као пријатељ, а Мурињо..."
Ешли Кол, Вилијам Галас, Патрик Вијера, Ласана Дијара, Месут Озил, Емануел Адебајор, Сеск Фабрегас, Петр Чех, а од скоро и Хенрик Мкхитарјан!

Све су ово фудбалери који су током каријере наступали и за Жозеа Муриња и за Арсена Венгера, велике менаџере који су "као небо и земља". То су у изјавама потврђивали и поменути играчи, а јерменском офанзивцу није требало много да би увидео разлику.

Мурињо га је најавио као велико појачање, није му се допало како игра, па је у "трејду" за Алексиса Санчеза стигао у црвени део Лондона.

"Мурињо тражи баш много од играча, изузетно је оштар. Са друге стране, Арсен Венгер ти је више као пријатељ, пријатнији је и срдачнији, разуме те, може да схвати ситуацију у каквој је фудбалер, мирнији је. То је највећа разлика", закључио је Мкхитарјан који са Венгером ради тек неколико недеља док је са Мурињом имао контакт 18 месеци пре тога.

Мкхитарјан се није сложио с оценом да је његов период у Манчестер јунајтеду био лош и подсетио је да је клуб освојио три трофеја, а да је он значајан допринос дао у Лиги Европе.

Ипак, Мурињо није нарочито ценио овог фудбалера који има "моћ" да потпуно нестане са терена у великим утакмицама, а баш после такве једне - дуго је био ван тима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар