Чанак: Пораз због сопствених глупости!

Тренер Партизана изјавио је да његов тим није смео да испусти 10 поена разлике у четвртој четвртини.

Кошарка 11.02.2018 | 15:30
Чанак: Пораз због сопствених глупости!
Старе бољке, из времена када је тренер био Мирослав Николић, испливале су на површину у мечу против Олимпије.

Партизан у настојању да остане кандидат за пласман у плеј-оф АБА лиге није имао право на кикс, али је након вођства од 71:61 пет минута пре краја направио и превише грешака.

Олимпија је ове сезоне већ показала да уме да искористи такве "поклоне", па је то урадила и у суботу увече, победивши после продужетка резултатом 89:87.

"Направили смо неке грешке које нисмо смели. Олимпија је искусан тим, то је искористила и на крају победила", рекао је на конференцији за новинаре у "Тиволију" млади бек Александар Аранитовић.

Ред је потом дошао на шефа стручног штаба Ненада Чанка, под чијим вођством је екипа доживела одређени преображај, али очигледно још није стигла до жељеног нивоа.

"Честитам Олимпији на победи. Утакмица нам се нудила и само због наших глупости смо успели да је изгубимо. На пет минута пре краја смо имали 10 поена разлике. То у оваквом интензитету утакмице не сме да се изгуби", констатовао је Чанак.

Он је оценио да су играчи правили почетничке грешке када је меч требало мирно привести крају.

"Деси нам се да не можемо да убацимо лопту из аута и одмах затим примамо тројку. У продужетку је опет била отворена ситуација за нас, а онда - лоша решења у нападу... Резултирало је поразом", закључио је млади тренер.



Партизан са скором 10-10 заузима пето место на табели АБА лиге, а у преостала два кола више неће ни моћи да напредује.

Од петка и четвртфинала против Златибора почиње наступ на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа, после ког следи пауза због фебруарског ФИБА "прозора" и квалификација за Светски куп 2019. Све до такмичарски неважне утакмице против Будућности...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар