ЗОИ нису Холивуд: Уједињена Кореја лако поражена!

Хокејашице Северне и Јужне Кореје, које наступају под заставом Уједињене Кореје, доживеле су дебакл у првом мечу на ЗОИ.

Остали спортови 11.02.2018 | 13:45
ЗОИ нису Холивуд: Уједињена Кореја лако поражена!
Ништа од сензације!

Женска корејска репрезентација у хокеју на леду, састављена од хокејашица Јужне и Северне Кореје данас је исписала олимпијску историју пошто је први пут наступила на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Утакмица Кореје и Швајцарске одиграна је пред распродатом халом, а тим Кореје има велику подршку навијача, међу којима и обучених у црвено чирлидерсица из Северне Кореје.

Била је то историјска утакмица, али није имала холивудски завршетак, пошто је Швајцарска победила више него убедљиво - 8:0.

Мечу је присуствовала и Ким Јо Џонг, сестра севернокорејског лидера Ким Јонг Уна. Она је гледала утакмицу заједно са председником Јужне Кореје Мун Џае Ином.

Формирање заједничког хокејашког тима је један од кључних споразума Јужне и Северне Кореје после неколико рунди преговора о сарадњи током Зимских олимпијских игара, које трају до 25. фебруара.

Спортисти Јужне и Северне Кореје су наступили на јучерашњој церемонији отварања Игара под јединственом заставом која приказује неподељено полуострво.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар