Петиција за закон може у Скупштину!

Више од 7. 900 грађана Црне Горе потписало је петицију за усвајање “Павловог закона”, којом се тражи доживотна казна осумњиченима за убиство петнаестомјесечног дјечака Павла Јововића – очуху Нермину Шишићу из Тузле и мајки Јелени Јововић из Подгорице, која се терети за неиспуњавање породичних обавеза.

Регион 10.02.2018 | 19:07
Петиција за закон може у Скупштину!
Иницијатива је покренута након што је јавност сазнала за ово монструозно убиство, 5. фебруара, када је из Клиничког центра Црне Горе у Подгорици објављено да је дјечак преминуо од посљедица пребијања, а од тада се свакодневно повећавао број потписника петиције за доношење “Павловог закона”.

Садашњим законима у Црној Гори је прописано да очух Шишић може највише бити осуђен на 40, а мајка на осам година затвора.

Бројком од 7.900 потписа за петицију је испуњен услов да та петиција може бити упућена посланицима у Скупштину Црне Горе да изврше измјене законских аката који се тичу наведених кривичних дјела и да се Шишићу и Јововићевој умјесто садашњих могућности затворске казне, створе законске одредбе по којима би добили доживотни затвор.

Према постојећим законским актима свака петиција коју подржи 6.000 грађана Црне Горе, може се наћи пред посланицима Скупштине Црне Горе на разматрање.

Шишић и Јововић су у Клинички центар Црне Горе у Подгорици 4. фебруара без свијести довели петнаестмјесечног дјечака Павла Јововића, који је дан касније од посљедница батинања преминуо.

Тузлак Нермин Шишић и Подгоричанка Јелена Јововић су ухапшени, а судија за истрагу Вишег суда у Подгорици Владимир Нововић одредио им је притвор до 30 дана.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цар,

11.02.2018 08:08

Свакако да власт мора да постује свој народ ,осим р- ске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобо

11.02.2018 23:04

Ма говно на трг да му народ суди,он да малтретира дјете и убија сто није Мудо..ња није ударио равном себи

ОДГОВОРИТЕ