Јанковић: Знам кошарку, ту сам кад се "отвори"!

Крилни центар Звезде отворено је говорио о свом добром наступу против Арманија.

Кошарка 10.02.2018 | 10:15
Јанковић: Знам кошарку, ту сам кад се "отвори"!
Стефан Јанковић одиграо је у победи Звезде против Арманија једну од најбољих партија од када је стигао на Мали Калемегдан.

Крилни центар црвено-белих постигао је 15 поена, уз шут из игре 6/8 и четири скока. Напредак у форми потврдио је у деветом тријумфу екипе у Евролиги, а после меча је рекао да се осетио добро на паркету.

"Немамо проблем у нападу, само да наставимо... Што се тиче мог наступа, мислим да сам био добар и у одбрани, правио сам неке грешке, али била је добра утакмица. Промашио сам оно једно закуцавање, дешава се, али била је добра партија, капирао сам улогу", рекао је Јанковић, па уз благи осмех додао:

"Кад се отвори утакмица... Знам ја да играм кошарку. и кад се отвори у нападу - ту сам".

Момак одрастао у Канади говорио је и о противнику, као и о тактичкој припреми меча.

"Примили смо 89 поена, али они су ипак... Имаш тројицу играча, Џерелса, Гаудлока и Тиодора и скоро свака акција је била за њих. Практично исту акцију 'врте' и тешко их је чувати. Мицов је исто дао... Била је добра одбрана, али су дали тројке и ето".

Звезда је посебан акценат ставила на игру високих играча.

"Напали смо их на 'четворки', ту су мало слабији, више смо 'ролл' радили, то је био скаутинг и то смо гађали", додао је Јанковић.

Пред Звездом је сада викенд за одмор и припрему за меч против Задра, заказан за понедељак.

"Имамо још три утакмице да освојимо прво место и то је много битно. Отворило се, Будућност је изгубила од Цедевите... Мислим да имамо велику шансу ида освојимо прво место", рекао је Јанковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар