Алимпијевић: Енергија, напад, мир... Сјајан меч!

Тренер Звезде похвалио екипу после тријумфа против Арманија и истакао значај победе из неколико разлога.

Кошарка 10.02.2018 | 08:45
Алимпијевић: Енергија, напад, мир... Сјајан меч!
Црвена звезда мтс други пут је ове сезоне постигла 100 поена у Евролиги и захваљујући томе поправила свој скор на 9-13.

Екипа Душана Алимпијевића у петак је у "Пиониру" савладала Армани, одличним нападачким наступом и дефанзивним доприносом довољним да се, кад је било најважније, обузда један од најбољих напада Евролиге.

После меча, тренер Звезде био је добро расположен на конференцији за новинаре.

"Сјајна утакмица за нас, заиста тимска победа, са 22 асистенције, добром енергијом у скоку, у оба правца и сад кад причамо о одбрани, тешко је не рећи да је ову екипу тешко држати на малом броју поена, јер је ово тим који даје највише у Евролиги. Ако се не варам њихов просек је мало испод овога и по томе су први. Имате играче попут Гаудлока, Мицова, Тиодора, Џерелса и тешко је држати њихову спољну линију на разумном броју поена, а са друге стране у тој потрошњи енергије сачувати потребну свежину да одиграте напад као што смо ми данас урадили".

Алимијевић је у даху наставио...

"Пре него што неко можда умањи овакву победу, која је врло значајна јер смо добили два пута тим као што је Армани, морам да кажем да је ово екипа која је била у узлазној форми, која је у последња три меча остварила четири победе, ако се не варам. Из тог разлога мислим да је победа значајна, а други разлог је што долази пауза у Евролиги, а нас очекује после меча са Задром борба за први трофеј и ово је та друга од три утакмице коју смо апострофирали као мини циклус пред Куп".

На подсећање на његову изјаву да ће Звезда бити боља када играчи са клупе буду давали већи допринос, тренер црвено-белих рекао је да се те речи за сада обистињују.

"Јесте Звезда много боља јер су играчи који су имали улогу са клупе значајно бољји и имају значајно боље улоге. Није нормално очекивати да играчи који су носили Звезду од старта задрже тај континуитет врхунских игара са почетка све до краја. Нормално је да дође до пада и зато је било важно да млађи играчи, који су показали напредак, попуне тај простор. Млађи то раде одлично и очекујем да ће се сви остали прикључити, као што се прикљјучују и зато кажем да већ видим сад да је Звезда доста боља".

Црвено-бели су контролисали меч од петог до 40. минута и та чињеница додатно је обрадовала Алимпијевића.

"Значајно је за нас што није било падова, због тог победничког карактера, који се ствара и гради, јер сад долазе праве борбе за трофеје, а у свему томе играмо утакмице у Евролиги, које за нас нису ни у једном тренутку занемарљиве, штавише, врло су нам значајне. Врло нам значи што смо показали мирноћу. Добар моменат би био и да смо се враћали из минуса, али је сјајна ствар што смо водили практично од првог минута до последњег"

Звезда у овом тренутку заостаје три победе за Макабијем, који је први изнад црте. Српски представник бориће се за пролаз све док за то постоји и најмања шанса, али ће мислити и о својој енергији за такмичарски значајнију борбу - за титулу АБА лиге.

"Док год постоји и најмининалнија шанса, промил шансе да имамо простор да прођемо борићемо се као да нам је то последње, али од старта истичемо врло важну ствар за овај тим, да немамо притисак у Евролиги и да смо ипак фокусирани на АБА лигу. У прошлости се показало да нам је Евролига узела део енергије који нас је могао коштати, а за сада није. Ипак, морамо са неким стварима калкулисати кад је у питању потрошња играча. Сетите се на почетку сезоне играли смо са играчима који су наступали и по 31 минут и то је морало да узме маха. Изједначена је ситуација, сви су на две-три победе, борићемо се, али прва следећа ствар је Задар, па онда борба за први трофеј", додао је Алимпијевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар