Одложен референдум у Панатинаикосу!

Јанакопулос тражи извињење од Евролиге и укидање казне, иначе. . .  Нема краја сукобу атинског великана и челника елитног клупског такмичења. . .

Кошарка 11.02.2018 | 11:30
Одложен референдум у Панатинаикосу!
Власник Панатинаикоса Димитрис Јанакопулос изгубио је компас. Прво је најавио да ће навијачи изаћи на референдум како би изгласали будућност клуба у Евролиги, што је недуго затим и званично потврђено, да би се онда одустало од те идеје! Бар засад...

Грчки медији јављају да је Јанакопулос одлучио да помери термин гласања за наредни период, пошто има жељу да види његов тим како се бори за европски пехар до краја евролигашке сезоне. Дан после саопштења првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа, контроверзни бизнисмен је поручио да и даље постоји нада за помирењем две стране, али да и даље верује да Панатинаикос треба да напусти елитно такмичење.

„У неким стварима смо сагласни, али и даље се размимоилазимо око ствари које под хитно морају да разрешене. Оно око чега смо сагласни јесте да мора да постоји међусобно поштовање и да морамо да будемо у пријатељском окружењу. Начин на који се (Евролига) опходи према мени са овом неправедном казном далеко је од концепта поштовања. А све је кулминирало тако што су послали моју фотографију у све дворане широм Европе као да сам лице са потернице, а не уважени члан који улаже новац, време и енергију за добробит спорта. Сагласан сам да Евролиги треба Панатинаикос и да Панатинаикос треба да буде део такмичења заједно с највећим клубовима у Европи“, рекао је Јанакопулос.

Он, ипак, верује, да Евролига треба да призна да је направила грешку што га је казнила са годину дана забране долазака на евролигашке утакмице, те поновио да је то неправедна суспензија.

„Моја реакција је апсолутно оправдана на све оно што се дешава, јер је у питању неправда. Док се то не догоди инсистираћу на томе да Панатинаикос напусти Евролигу“.

Јанакопулос истиче да је спреман да прихвати финансијску казну, али и да Панатинаикос заслужује да се такмичи у лиги где ће добити заслужено поштовање „макар то значило да платимо милионе на клаузуле“.

„Поштоваћу моју привремену суспензију од стране Евролиге. Али, ако она не буде укинута, ова сезона биће последња за клуб и мене у овом такмичењу. Борићемо се до краја, борићемо се против система који нам ствара много препрека на путу и даћемо све од себе да освојимо седму европску титулу“, јасан је темпераментни власник атинског гиганта.

Подсетимо, навијачи Панатинаикоса су синоћ извиждали химну Евролиге уочи утакмице са Басконијом у ОАКА Арени, док играчи Зелених нису желели да изађу на паркет током интонирања исте.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар