Пресуђено: Укупно 169 Руса на ЗОИ!

ЦАС одбио жалбу – 47 руских спортиста без наступа у Пјонгчангу! Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани одбацио је жалбе 47 руских спортиста и тренера против забране наступа на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Остали спортови 09.02.2018 | 12:15
Пресуђено: Укупно 169 Руса на ЗОИ!
Суд за спортску арбитражу у Лозани одбацио је жалбе 47 руских спортиста и тренера на забрану наступа на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Они су тврдили да их је Међународни олимпијски комитет неправедно искључио са Олимпијских игара, па ће Русију представљати 169 спортиста у Пјончангу и то као независни, под олимпијском химном и заставом.

Заменик премијера Русије Витали Мутко разочаран је одлуком ЦАС, али и поручио да је она разумљива. 

"Тешко је било ЦАС да донесе другачију одлуку због великог притиска. У супротном би било велико изненађење", рекао је Мутко. 

Одлука ЦАС долази у дану када се отварају Зимске олимпијске игре у јужнокорејском Пјончангу, тачно у подне по средњеевропском времену.

Тим Русије на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу коначно је комплетиран.

У њему неће бити 47 спортиста који су се жалили Суду за спортску арбитражу због забране наступа због коришћења недозвољених суспстанци, јер је из Лозане стигао одговор да су њихове жалбе одбијене.

Ти спортисти тврде да их је Међународни олимпијски комитет неправедно искључио са Олимпијских игара.

Сада је познато да ће Русију представљати 169 спортиста у Пјонгчангу, али као независни такмичари, под олимпијском химном и заставом.

Заменик премијера Русије Витали Мутко разочаран је одлуком Суда у Лозани, али је и поручио да је она разумљива.

"Тешко је било Суду за спортску арбитражу да донесе другачију одлуку због великог притиска. У супротном би било велико изненађење", рекао је Мутко за ББЦ.

Одлука суда из Лозане стигла је на дан отварања Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу у Јужној Кореји.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар