Интервју - Вучелић: Партизан ће тешко до титуле!

Председник Партизана хвали тим и критикује неефикасност. Верује у успех против Викторије Плзен, али не и у Суперлиги. Говори о јавашлуку бивше управе, дуговима. . .

Фудбал 11.02.2018 | 23:05
Интервју - Вучелић: Партизан ће тешко до титуле!
Први човек првака Србије, Милорад Вучелић, није велики оптимиста пред наставак Суперлиге.

Председник Партизана мисли да ће црно-бели ове сезоне тешко успети да одбране титулу. Црвена звезда има девет бодова више од "парног ваљка", што је по мишљењу челника Партизана огромна предност.

"Тешко ће Партизан до титуле", почео је Вучелић.

"Имајући све елементе у виду, а кад кажем елементе, не мислим на састав тима и највећег тренера (Владана Милојевића), већ све оно што чини амбијент и игру. Било би чак и без тога тешко. Звезда има много бољи тим него прошле године, мислим, наравно, на њихов тим."

По мишљењу Вучелића, Партизан је много бодова изгубио пред крај јесењег дела сезоне.

"Много смо просули бодова! У шали, кривим Стојковића, што је одбранио она чуда, а примио онакав гол против Војводине. Прилично смо неефикасни и ако то исправимо, можемо много да урадимо. То је главни проблем! Стварамо шансе, а тешко постижемо гол. Недопустиво! Чуо сам да се на припремним утамицама играло течно и да смо у везном реду, са Здјеларом и Пантићем, добили много".

И стручни штаб на челу са тренером Мирославом Ђукићем свестан је да је реализација лоша.

"И Ђукић ми је рекао да је то мана и да покушава да је отклони. Тај проблем мора да се реши. Могу да утичем само кроз разговор, не мешам се у та стручна питања, сем као гледалац и кад је клупска политика у питању."

У почетној постави Партизана, за сада, нема играча који су ове зиме "повучени" из Школе.

"Дуга је сезона, завршава се у мају. Ово је екипа која ће уз два појачања играти и на лето у европским квалификацијама. Верујем да ће да буде места за младе, да ће двојица-тројица да се појављују у саставу".

Вучелић се после виђеног на Кипру задовољан враћа у Београд.

"Утисак је бољи од резултата. Радило се добро, то сам закључио из разговора са играчима. Жао ми је што се Ожеговић повредио, играо је на последњој утакмици као да му је у питању живот... Довели смо низ појачања које је стручни штаб тражио, у томе смо успели. Оно што ме нарочито радује, прошло је неприметно - много је овде младих играча, не само за статистику, већ за тим и такмичење. Одлучили смо да не доводимо толико играча из наше лиге, већ да се одлучимо за Светозара (Марковића), Луку (Цуцина), Страхињу (Бошњака и Јовановића)..."

О тренеру Ђукићу...

"Имам поверење у њега, увео нас је у групну фазу, а онда и обезбедио зиму у Лиги Европе. Ђукић је друга је врста човека и не свиђа ми се што није активан током утакмице, не виче, а ми волимо то. Против Црвене звезде је у џеп ставио Милојевића, онако великог тренера, највећег у прошлој години. Само захваљујући својој неефикасности нисмо успели да победимо у последњем дербију".

Ђукићеву одлуку да се врати у Србију, Вучелић описује у свом стилу.

"Ђукић је одличан тренер - вратити се у Србију, то је као у круг пакла. Да игра на нашим теренима, да гледа намештања, па и то што нам предстоји... То значи да има храброст и моћ. Има своју филозофију игре, надам се да ће успети да је спроведе", подвукао је Вучелић причу о тиму и очекивањима за други део сезоне.

Прва званична утакмица на програму је 15. фебруара, против чешке Викторије у 1/16 финала Лиге Европе.

"Утакмица против Викторије јесте важна, али није најважнија. Верујем да ћемо проћи".

ОМЛАДИНСКА ШКОЛА

Партизан је недавно за новог директора Омладинске школе поставио Вању Радиновића.

Милорад Вучелић каже да је тај потез повучен услед великог немара и сталних проблема са којима је Школа била суочена.

"Немар! Школа је била у сталним проблемима, запостављена. Било је превише повезаности с менаџерима, неке генерације су прескочене, нису биле селекциониране. Пре годину и по смо тражили десног бека из нашег погона. Нисмо га добили, јер га није било. Селекција је била лоша. Сад смо тек дошли до Цуцина... У Школи мора да се игра у складу с првим тимом, да у Партизану постоји једна филозофија и начин игре. Од свих 'легенди' у скаутима и тренерима - испоставило се да су више снабдевали менаџере, него Партизан".

ТРАЈНО БРЕМЕ ФИНАНСИЈА

Вучелић је огорчен на рад претходних управа, а посебно ону коју је водио Драган Ђурић.

Партизан је освајао трофеје, играо у УЕФА такмичењима, продавао играче, а материјална ситуација се у великану из Хумске из године у годину погоршавала. Клуб је пропадао...

Пуне три године касније, Партизан и даље плаћа дугове претходне руководеће гарнитуре и бори се да стане на ноге.

"Финансијско бреме биће трајно у Партизану, због ужасног немара и штетног понашања претходних управа. Нема буквално године да се не појави неки дуг који није регистрован."

У питању су кривична дела.

"То је 100 кривичних дела! Служба за борбу против организованог криминала и тужилаштво су долазили три пута. По те људе који су на тај начин пословали нема последица, нити ће да их буде. Нико ништа није дао Партизану! Имамо и сада та потраживања: Савић, Живковић, Клео, Вагијатис, Берти..."

Каже да је по одласку Ђурића из клуба дуг износио преко 20 милиона евра, а не 15.

"Дуг је био 15 милиона кад је ревизор подвукао црту, али кад се појавила документација и прикривени спорови - преко 20! Ми немамо ниједан дуг те врсте који смо направили. Исплаћујемо плате, улажемо. Наплаћали смо се и казни. Али, напредовали смо, узели те трофеје, презимили у Европи".

Вучелић признаје да је било тренутака када се покајао што се вратио у Партизан.

"Кад сам поново ушао у клуб, као потпредседник, видевши знаке унутрашње несолидности и моралне наказности неких људи, било ми је неко време жао. Чак сам на једном састанку хтео да одем! Кад се уђе, то је и страст и тврдоглавост и истрајност, сад доживљавам као велику обавезу и велика част. Сатисфакција су ми трофеји, клуб је сређенији, имам одличне сараднике: Вазуру, Вулетића, Илиева. Врло сам поносан на то што је Партизан урадио, знам ко му је помогао, увек гледам заслужне партизановце како самохероизују свој резултат. Партизан пет година није имао генералног спонзора! Замислите какав је углед имао."

Председник Партизана ужива у раду с млађим сарадницима.

"Занимљиво је! Прво, имам посла с васпитаним људима, друго, стичем утисак да ме уважавају. Не петљам се у непосредно извођење, али имам све информације и верујем сарадницима. Могу у сваком тренутку да гарантујем да је нешто у реду".

Већ у четвртак Партизан и његове навијаче очекује још један европски испит.

"Стрепим! Предузећемо све да до инцидената не дође... Ко год да нешто злонамерно уради - показаће да мрзи Партизан", подвукао је Вучелић.

ПОПОВИЋ

"Само је бивши председник Ненад Поповић дао 170 хиљада и није тражио да му се новац врати. И нико више".

О ЂЕРЛЕКУ

"Врхунски даровит играч, не треба ту никаква посебна стручност да се види да је вансеријски фудбалер. У шта ће да се претвори, у његовим је рукама и Партизановим!", прокоментарисао је Вучелић.

МИЛОЈЕВИЋ ПОКАЗАО ВЕЛИЧИНУ

Председник Партизана осврнуо се на избор Владана Милојевића за најбољег тренера у Србији.

"Ако се човек држи чињеница, онда је то Муслин. После осам година идемо на Мундијал! Ако је критеријум домаћа сцена - награду је заслужио Марко Николић. Милојевић је у та два месеца показао величину, да је већи од Марка, Муслина... Верујем да ни Тумбаковић не би имао шансе, да се са Црном Гором квалификовао за Светско првенство."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар