Боби: Било је тешко, доказаћу да заслужујем да играм!

Нови центар Лос Анђелес Клиперса Бобан Марјановић рекао је у интервјуу за Б92. нет да му је циљ да се избори за што већу минутажу у новом клубу.

Кошарка 10.02.2018 | 22:15
Боби: Било је тешко, доказаћу да заслужујем да играм!
Марјановић је преко ноћи заменио дрес Детроита, у клубу у ком је играо од 2016. године и задужио опрему тима из 'Града анђела'.

Српски кошаркаш задовољан је трејдом и значи му што га је у клубу дочекало добро познато лице, саиграч из репрезентације – Милош Теодосић.

“Задовољан сам доласком у Клиперсе. Драго ми је и да су у трејду са мном била и два моја добра пријатеља из Пистонса Тобајас Херис и Ејвери Бредли. Са њима сам се много дружио и проводили смо доста времена заједно у Детроиту. Зато сам срећан што ћемо и даље бити саиграчи. Наравно да је олакшавајућа околност за мене и чињеница што је Милош Теодосић у клубу. Добро се познајемо, сигурно ће ми његово присуство много значити да се лакше навикнем на нову средину, нови клуб и град“, почео је причу Марјановић и већ на старту наговестио да му се Лос Анђелес на први поглед веома допао:

“Заиста сам одушевљен градом. Не могу да кажем да постоји нешто што ми се није свидело. Тео је за кратко време успео да ми приближи град и људе у клубу. Ово је заиста лепо место за живот. И даље сам смештен у хотелу, за неколико недеља ће ми се прикључити породица. Једва чекам да сви поново будемо на окупу и надам се да ће моја супруга Милица и деца уживати у Лос Анђелесу“.

У дресу Пистонса није добијао жељену минутажу, али је знао да искористи прилику када му се указала. Центар ’Орлова’ каже да му је тешко падало што је више времена проводио на клупи, него на паркету.

“Свакако да ми играчи желимо да играмо што више, да што више времена будемо на паркету, али неки пут не зависи све од нас. Међутим, на нама је да будемо прави професионалци, потпуно спремни и када нам се укаже прилика да на терену пружимо максимум. Колико ће ко играти искључиво зависи од тренера и његове визије. На нама је да се изборимо за његово поверење и да без обзира на све, кад изађемо на терен, дамо максимум, покажемо ко смо и колико можемо. Било ми је тешко што нисам играо и мислим да је требало да буде другачије, али не могу и не желим да се жалим. Једноставно, тренер доноси одлуке, а на мени је да све поштујем“.

Оно што је за Бобија већ постало константо јесте чињеница да је омиљен међу навијачима где год да се појави. Разлике није било ни када су симпатизери Клиперса у питању:

“Нисам очекивао да ћу добити толику њихову подршку, али све је баш лепо испало. То заиста прија. Због њихове подршке имам још већу жељу да пружим што боље партије и помогнем тиму да бележи добре резултате“.

На питање шта можемо да очекујемо од њега у дресу Клиперса, наш репрезентативни центар одговара:

“Да се покажем у што је могуће бољем светлу, да вратим себе на терен и изборим се за што већу минутажу. Желим да докажем да заслужујем да будем на терену. Мислим да сам на добром путу да то и остварим“.

Боби је оптимиста када су у питању шансе Клиперса за пласман у плеј-оф.

“Оптимиста сам по том питању. На граници смо, биће жестока борба, а има још доста утакмица до краја лигашког дела сезоне. Мислим да стварно играмо добро, али очекујем да ћемо пружати још боље партије. Доста је нових лица у тиму, треба све то уклопити и верујем да ћемо успети да остваримо циљ и будемо међу осам најбољих екипа на Западу“.

Српска колонија је ове сезоне поприлично бројна у најјачој лиги света. Као један од најискуснијих имао је шта да посаветује наше дебитанте у НБА лиги.

“Биле су то уобичајене приче, какав је живот, колико се тренира и на који начин, како сам се ја опорављао од великих напора... Са Богданом сам био заједно у репрезентацији током лета па смо доста причали о томе“, кратко је застао Марјановић и потом поручио:

“Доста је наших играча у НБА ове сезоне и много ми је драго због тога. Сви момци заиста добро гурају, цењени су у својим срединама што и те како утиче на углед српске кошарке у свету“.

И поред временске разлике Марјановић успева да испрати мечеве Црвене звезде.

“Последњих неколико мечева нисам гледао због селидбе и свих дешавања, али наравно да пратим Звездине игре. Мислим да екипа игра веома добро, заслужују све похвале за оно што су приказали у досадашњем делу сезоне. Имају добар тим, веома добре играче, али и доста младих који из године у годину напредују. Добрић је показао да се развија у правом смеру, на мене је оставио сјајан утисак и много ми је драго због њега. Међутим, морам да нагласим да и остали млади играчи заиста показују велики потенцијал, да поседују предиспозиције и таленат да буду велики играчи. Кроз систем Црвене звезде имају све услове за то“, закључио је Бобан Марјановић разговор за Б92.нет.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар