ШПА - Куп: Кутињов првенац - Барса је у финалу!

Каталонци славили на Местаљи са 2:0 у реваншу полуфинала Купа краља.  Месију скидали дрес, али Барса иде у финале! Каталонци ће у априлу играти за први трофеј. Суарез наместио први гол Кутињу, као и у Ливерпулу.

Фудбал 08.02.2018 | 23:42
ШПА - Куп: Кутињов првенац - Барса је у финалу!
Фрка у Барселони? Можда, али у неком другом филму. Каталонци су се пласирали у финале шпанског Купа краља, пошто су и у реваншу на Местаљи победили Валенсију са 2:0, а ова утакмица највише ће се памтити по првенцу Филипеа Кутиња у дресу Барселоне.

Данима уназад постојала је бојазан код навијача Барселоне како ће изгледати задња линија, односно да ли ће играти Ђерар Пике који се повредио против Еспањола прошлог викенда.

Испоставило се да никавог разлога за бригу није било, иако је Валенсије одиграла храбро. То, међутим, није било довољно да се направи нека озбиљнија штета екипи Ернеста Валвердеа.

Гости су до предности дошли у 49. минуту, када је Луис Суарез са леве стране заврнуо лопту са леве стране, а на другој страни изузетно сналажљив је био Кутињо.

Када је лопта ушла у мрежу Бразилац је “експлодирао” од среће, јер јер на прва четири меча у дресу Блаугране није успео да се упише у стрелце и сигурно ће сада да му буде лакше.

Суарез је вечерас очигледно био веома расположен да намешта голове колегама. Тако је осам минута пре краја меча одузео лопту одбрамбеним фудбалерима Валенсије, упослио Ракитића а овај поставио коначан резултат.

Барселона ће у финалу Купа краља играти против Севиље, а тај меч на програму је 21. априла.

Репрезентативац Србије Немања Максимовић био је на клупи за резервне играче Валенсије, али није добио прилику да уђе у игру.

Дилема, у суштини, није постојала.

Барселона је победила Валенсију и у реваншу полуфинала Купа краља и заказала финални меч против Севиље за 21. април. Те вечери, на локацији која ће тек бити одређена, биће додељен први пехар у Шпанији ове сезоне и Каталонци ће, наравно, бити велики фаворити.

После 1:0 у првој утакмици, Барса је на "Местаљи" тријумфовала 2:0, а голове су постигли Филипе Кутињо у 49. минуту и Иван Ракитић у 82, а куриозитет је да је оба поготка наместио Луис Суарез.

Посебно занимљиво је то да је Уругвајац асистирао Бразилцу и за први гол у дресу Ливерпула, у фебруару 2013. године.

Српски везиста Немања Максимовић одгледао је утакмицу са клупе домаћих и бодрио саиграче, који су водили очекивано велику битку са лидером првенства. У једном тренутку првог полувремена чак су Лионелу Меси и скинули дрес на терену.

И за то није био досуђен фаул!

У другом полуфиналу, Севиља је дан раније победила Леганес и такође оправдала улогу фаворита.

Каталонци су и прошле године освојили овај трофеј, као и две сезоне пре тога, а са Андалужанима су се последњи пут срели у финалу 2016. Те вечери, на Висенте Калдерону, Ђорди Алба и Нејмар донели су "Блауграни" победу у продужетку и оставили Севиљу без трофеја који чека од 2010.

Уосталом, статистика такође показује колико се Барса добро осећа у овом такмичењу, јер је овог четвртка постала први тим у историји који ће наступити у пет узастопних финала.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар