Прича: Едерсон је голман другачији од других...

Могао бих да играм на позицији везисте у Премијер лиги, давао сам голове из слободњака.  Савршено се уклапа у филозофију Пепа Гвардиоле.

Фудбал 10.02.2018 | 17:00
Прича: Едерсон је голман другачији од других...
У јулу 2017. године прешао је из Бенфике у Манчестер Сити за 40.000.000 евра. Многи су се питали да ли јеЕдерсон вредан тога, али је Бразилац показао од чега је саздан и један је од заслужних што Манчестер Сити јаше на првом месту у Премијер лиги.

Голман Ситија је дао интервју за магазин "Фоурфоуртwо" и изнео је једну веома интересантну тврдњу - да би могао да игра и као везиста за Сити.

И да би Пеп Гвардиола могао да рачуна на њега и у пољу, а не само на гол-црти.

"Када сам играо у млађим категоријама Бенфике, увек су ме слали да играм као везиста када је неко недостајао. Никада се нисам обрукао", рекао је Едерсон.

Наравно, уследило је питање - да ли би заиграо на тој позицији у Премијер лиги?

"Ако је неопходно, дефинитивно ћу одговорити задатку. Не би ми било лако, посебно у Премијер лиги, али мислим да бих могао да се изборим са тим изазовом", каже Бразилац.

Едерсон је такође истакао да играчи испред њега успевају да му олакшају посао и да врло ретко губе лопту.

"Постоји много добрих играча који су испред мене. Увек се осећам добро када ми је лопта у ногама. И то ми помаже током утакмица. То је природан таленат".

Голман који игра ногом је један од изричитих захтева Пепа Гвардиоле. Многи "криве" шпанског тренера да је променио читаву филозофију игре голмана који постају све способнији у игри ногом.

Едерсон каже да је чак постизао и неке голове из слободног ударца.

"Игра ногом је нешто на чему сам радио откако сам почео да играм фудбал у Сао Паолу. Временом сам напредовао у томе. Чак и када сам играо у академији покушавао сам да покажем те квалитете. Чак сам дао неколико голова из слободног ударца".

Нема много голмана који знају тако нешто. Наравно, одмах на памет падају Хозе Луис Чилаверт иРожерио Сени.

"Један од мојих тренера ме је охрабривао а то. У почетку нисам желео да изводим слободњаке, али ме је он терао. Потом сам постигао неколико голова и све се променило. Али то нисам радио касније. Сити има неколико специјалиста у тој области", рекао је Едерсон.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар