Стратегија ЕУ важна за Србију

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот оцијенио је на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем да је нова Стартегија за проширење ЕУ важан сигнал за европску будућност Србије.

Србија 08.02.2018 | 13:56
Стратегија ЕУ важна за Србију
Скот је поздравио Вучићев позив на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији и пренио да САД охрабрују све стране да садржајно размишљају и раде на свеобухватном рјешењу за односе Београда и Приштине, саопштено је из Прес- службе предсједника Србије.

Амерички амбасадор је нагласио да САД желе да чују обје стране, да буду креативне и да помогну у проналажењу рјешења.

Вучић истакао је да су пред Србијом најтежи задатак, али да је очекивао такав приједлог ЕУ.

Двојица саговорника су нагласила значај наставка дијалога Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, као и примјене Бриселског споразума.

Тема разговора Вучића и Скота била је и предстојећа посјета предсједника Србије Загребу, а Вучић је изразио наду да ће се односи на западном Балкану развијати у правцу мира, стабилности и сарадње и да је за то неопходно да све земље региона дају свој допринос.

Вучић и Скот разговарали су и о америчкој подршци реформским напорима и даљем јачању економске и војне сарадње двију земаља.

Скот је уручио Вучићу честитку америчког предсједника Доналда Трампа поводом Дана државности Србије, у којој се истакнуто да је "Србија дуго била значајан партнер САД".

"Ове године обиљежавамо стогодишњицу од када је предсједник Вудро Вилсон подигао заставу Србије на Бијелој кући, што је добра прилика да се присјетимо наших дугогодишњих и плодоносних билатералних односа. Наставимо да заједнички радимо на јачању регионалне стабилности и продубљивању наших односа у циљу заједничког напретка", наводи се у честитки.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неђо.9.Фебруар.2018

09.02.2018 05:50

Скот ће се преселити у,Српски парламенат.Занима ме дали тако чест,Срби посећују Амерички парламенат.Тешко оном ко подржава,Америчку демокртију.Амери одкако деле демократију другим државама,само су ратови и сиротиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

10.02.2018 03:08

Ово није ни с öд србије а преседник те назовимо србије је нај веци остаплер цовјек без морала карактера наравно да ЦЕ му бити теско хер да БИ досао на власт пуно тога је обецао оваквима као овај скот који побисе србску дјецу а сад вуциц убједјује србију да је то Билл добронамјерно он и харадинај убисе ивановица зато сад и прица о сарадњи пристине и београда изгледа смето им је.

ОДГОВОРИТЕ