Бабy Партизан: Салетов тим будућности од играча рођених послије његовог дебија!

Неки нови клинци. . .

Фудбал 10.02.2018 | 00:00
Бабy Партизан: Салетов тим будућности од играча рођених послије његовог дебија!
Личност за све генерације.

Старији је две године од спортског (Ивице Илијева), а осам од генералног директора (Милоша Вазуре). Са шефом стручног штаба (Мирослав Ђукић) делио је свлачионицу репрезентације Југославије, док је тројицу његових сарадника водио ка трофејима у играчким данима (Андрија Делибашић, Љубиша Ранковић, Немања Јовшић). Нетремице данас у њега гледају неки нови Партизанови клинци, као у доба кад је с почетка каријере пратио стопе једног од идола (Драгана Ћирића).

Довољно је да "прође" један од њих 11, па да то буде успешна мисија. За црно-беле и за Сашу Илића, ванвременског капитена, на последњим припремама (под условом да се опет не предомисли на лето) јединственог и по чињеници да је у прилици да од тинејџера који га окружују у Лимасолу и једног одустног (пријављеног за Лигу Европе, Душан Влаховић, оп. ау), састави тим играча рођених после његовог дебија за сениоре Парног ваљка!

Све са собом у улози "тате" тог замишљеног Бабy Партизана.

Трнић - Цуцин, Марковић, Бошњак, Вакулко - Нишић, Пантић - Ђерлек, Илић, С. Јовановић - Влаховић, Ђ. Јовановић.

"Добар тим, али не могу ја да играм бека. Ту стави Вакулка, он може. Дачу помери на задњег везног, показао је да и то зна, а ја ћу на своју позицију, иза нападача", решио је Илић дилему кад смо му предочили скицу десеторице талената на природним позицијама, упражњену само за левог бека.

Граничник је 26. октобар 1996, кад га је тадашњи тренер Љубиша Тумбаковић у другом полувремену, са "кецом" на полеђини дреса, послао на блатњав терен Борца у Чачку. Истог дана у Руми рођен је Данило Пантић, својевремено пројективан у његовог наследника. Ни првог, ни последњег.

"Сплетом несрећних околности Дача је изабрао пут који није био добар, али се полако враћа на велику сцену и наговештава да би могао да буде покретач новог Партизана. Мени се његови квалитети допадају, зна и он да увек може да ми се обрати ако жели помоћ, подршку ће добити и сад је на њему да хвалоспеве из млађих категорија демонстрира у првом тиму", прича, између осталог, Илић.

Осим Пантића, у замишљеном тиму на позицији задњег везног дејствовао би Јован Нишић, таленат прекомандован из Телеоптика.

"Саша је посебна личност овог клуба. Штета што има 40 година. Да је пет, шест година млађи значило би то Партизану и српском фудбалу. Нама млађима још не помиње пензију. Можда не жели о томе ни да размишља. А кад се то деси, знам, биће ту негде. Откад сам у клубу не могу да замислим Партизан без Салета", додаје Нишић.

На тренинзима, контролним утакмицама и у хотелу, Саша Илић време махом проводи са најискуснијима -Мирославом Вулићевићем, Владимиром Стојковићем и Зораном Тошићем - но, тачно осети тренутак кад и шта ваља рећи будућим нараштајима. Посебно, најмлађем, који конституцијом у фудбалским умећем промаља главу и као да каже "хоћи и ја овако".

"Погрешим на тренингу, а Сале приђе, загрли ме и шапне: "Ђеки, идемо даље, није то ништа. Онда играмо подељени у две екипе, ја у његовој, па ми добаци:

"Мали, само гурај лопту напред и нема проблема, ја сам иза", трепери док говори о "броју 22" Армин Ђерлек, 17-годишњи Новопазарац с којим тренер Ђукић има велике планове.

Наравно, ово је само пројекција, подведена под идеју "шта би било кад би било", пошто знамо сви какве су прилике у српском фудбалу, у коме незамисливо делује да неко одигра девет година пре него што се отисне у иносранство, као што је својевремено урадио - Саша Илић.

ОДАВНО НИСМО ИМАЛИ ЛЕПОГ ИГРАЧА КАО ШТО ЈЕ СВЕТА

Осим што збија шале и "држи" свлачионицу, Саша Илић је власник ексклузивног права на анегдоте међу црно-белима. Једна од њих гласи да је штопера из "класе 2000", Светозара Марковића, описао:

"Баћко, дуго нисмо имали тако лепог играча. Тај ће да прође, видећете".

Капитен омладинаца Партизана потврђује:

"Кажу да је то смислио још летос у Словенији, али тад га нисам чуо. Ових дана, спомиње ми Саша често да сам леп. Мени је, пак, важније што стасавам уз такву легенду, било коју позицију да играш, од Илића можеш само да научиш. Без обзира што делује ближе туђем голу, а ја сам штопер, помаже ми да се прилагодим захтевима првог тима, говорим да не будем стегнут, него да се опустим и покажем шта знам", смешка се Марковић.

КАД ЈЕ КО РОЂЕН

Јован Трнић - 3. децембар 1996.
Лука Цуцин - 24. новембар 1998.
Светозар Марковић - 23. март 2000.
Страхиња Бошњак - 18. фебруар 1999.
Јури Вакулко - 10. новембар 1997.
Јован Нишић - 5. март 1998.
Данило Пантић - 26. октобар 1996.
Армин Ђерлек - 15. јул 2000.
Саша Илић - 30. децембар 1977.
Страхиња Јовановић - 1. јун 1999.
Душан Влаховић - 28. јануар 2000.
Ђорђе Јовановић - 15. фебруар 1999.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар