Зашто кажеш Мадрид, а мислиш на Реал?!

Лакше би било да је лепо рекао. . .  Његово срце је у Мадриду! Емотивна исповест голмана Челсија Тибоа Куртое. . .

Фудбал 09.02.2018 | 12:00
Зашто кажеш Мадрид, а мислиш на Реал?!
Тибо Куртоа је преломио.

Остаје само да сачекамо одговор на питање да ли ће га Роман Абрамович држати преко његове воље у Лондону и која ће бити цена за коју ће га пустити назад у Мадрид.

Голман Челсија изјавио је у јеку кризе екипе и "терања" Антонија Контеа да је веома везан за Мадрид и директно позвао Реал Мадрид да реагује и оствари трансфер на лето. Белгијски чувар мреже је пре повратка у Челси три сезоне са великим успехом бранио за мадридски Атлетико и често је истицао да би волео да се врати у престоницу Шпаније где му је и даље породица.

"Моја лична ситуација је везана за Мадрид, жена и двоје деце ми тамо живи. Стално ми причају да им недостајем и кад год имам прилику одем у Шпанију. Није то лако... Срце ми је у Мадриду, што је логично. Уколико ме Реал хоће нека контактира Челси и видећемо", рекао је Куртоа за магазин "Спорт фоот".

Он је открио да му је тешко пао одлазак из Шпаније, али да је професионалац и да је фокусиран на обавезе у Челсију.

"Волим Шпанију, град, провео сам одличне три године и тамо постао човек. Стекао сам много пријатеља и плакао кад сам отишао из Атлетика, у Лондону је много хладније. Ипак, сада се осећам добро".

Куртоа већ дуже време преговара са Челсијем око новог уговора, пошто му садашњи истиче за годину и по дана, али за сада нема помака.

"Уколико је Реал заинтересован моја породична ситуација може да утиче. Причаћу са управом око уговора овог месеца, нема журбе. Потписао бих нову сарадњу", закључио је.

Куртоа је под уговором са Челсијем још од 2011. године, бранио је 141 утакмици и био део тима који је освојио две титуле Премијер лиге и Лига куп.

Некада ни већа плата, ни амбициознији пројекат нису довољни да би се остало у неком клубу. Код већине играча углавном преовладају емоције, а такав је случај и са Тибом Куртоом, који је у интервјуу за белгијске медије открио да машта о повратку у Мадрид.

Главни разлог није ни отворена жеља Реал Мадрида, поготово што је провео најлепше тренутке каријере у Атлетику, већ породица, без чијег пристуства је постало неиздрживо за белгијског чувара мреже, којем у Лондону истиче уговор на лето 2019. године.

„Моја приватна ситуација је везана за Мадрид. Моје двоје деце живи тамо са супругом. Сваког дана сам на видео-позиву са ћерком, често ми отворено говори да јој недостајем. Син је још увек мали да би тако комуницирао. Када год имам прилику, покушавам да одем у Шпанију, а ситуација није увек тако лагана. Да, моје је срце у Мадриду, то је логично и разумљиво“, рекао је Куртоа.

Ако би могао да се врати у Мадрид Реал је практично једина могућа опција, из много аспеката, а највише оног финансијског. Атлетико се до сада није помињао као опција, а ту је и Јан Облак, као сигурно решење међу стативама.

„Ако ме желе, морају да контактирају Челси, видећемо, али то нису учинили. Сигурно је да ћу се једног драна вратити у Мадрид, волим Шпанију, волим град, провео сам три чудесне године у Атлетику. Ту сам одрастао као особа. Атлетико је био права група пријатеља. Заједно смо излазили, научили су ме језик који уопште нисам знао када сам стигао. Када сам отишао, плакао сам. Моји први дани у Лондону нису били лагани. Када сам стигао, Енглеска је била хладнија, више пословна. Сада се осећам врло добро овде. Разумем гласине, говори се о новом голману Реал Мадрида, али не обраћам пажњу на то, остајем фокусиран на Челси, рекао је Куртоа.

Шта ће се догодити када Краљевски клуб и званично закуца на Челсијева врата? На Стамфорду не желе да га се одрекну, па му је понуђено и продужење сарадње.

„Ако је Реал стварно заинтереосван, моја лична ситуација може да утиче на одвијање ствари. Породични аспсект је непроцењив, али понављам да сам тренутно заузет преговорима око новог уговора у Челсију. Договорили смо се да се поново састанемо у фебруару, јер је клуб имао хитнији посао током јануара. Нема потребе за журбом, под уговором сам до 2019. Наравно, нема проблема, ја ћу продужити сарадњу. Срећан сам у клубу, видим клуб који још увек жели да освоји велики број трофеја. Знаци су позитивни. Њихова одлука да продуже сарадну са Азаром ме је уверила у то“.

Због чега је Азар толико важан у комплетној причи?

„Када говорите о Барселони за све је прва помисао Лионел Меси. Када говоримо о Реал Мадриду то је Кристијано Роналдо. А када говоримо о Челсију за 90 посто људи то је Еден Азар. Погледајте само колико је само пута направио разлику на терену“, појаснио је Куртоа.

Курота је у Лондон стигао још 2011. године из Генка за 9.000.000 евра, али је потом отишао у Атлетико на вишегодишњу позајмицу и у потпуности стасао као играч.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар