Ким Џонг Ун на Олимпијаду шаље сестру!

Сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, Ким Јо Џонг (31) у петак ће, заједно са церемонијалним шефом државе, председником парламента Ким Јонг Намом, присуствовати церемонији отварања Зимских олимпијских игара.

Остали спортови 08.02.2018 | 08:30
Ким Џонг Ун на Олимпијаду шаље сестру!
Тако ће на Зимској олимпијади у јужнокорејском Пјоенгчангу, Северна Кореја бит предсављена (готово) највишем нивоу.

Ким Јонг Џонг је млађа сестра севернокорејског лидера, са којим је веома блиска и са којим је заједно живела током студирања у Берну у Швајцарској преноси ББЦ.Прошле године њена улога у држави почела је да јача и она је представљена Политбироу, преноси ББЦ.

Удата је за сина моћног страначког секретара Чое Рионг Хаеа.

Њена главна улога је, како се наводи, да брине о имиџу свог брата у јавности преко режимских медија.

Више од 280 чланова севернокорејске делегације, укључујући навијачице репрезентације, стигло је данас у Јужну Кореју, а делегацију предводи министар спорта Ким Ил гук.

Због доласка Севернокорејаца у Јужној Кореји су одржане демонстрације, за које у Пјонгјангу нису бирали речи осуде:

"То су психопате, гангстери, нижи од животиња"

Бити или не бити за самсунг телефоне

Организатори Зимских олимпијских игара суочили су се "великим" питањем: да ли да дају севернокорејским спортистима Самсунгове "галаxy ноте 8" паметне телефоне, које добијају сви од укупно 4.000 спортиста и званичника. Организатори су на муци да ли би давањем телефона, који коштају најмање 1.000 долара, прекршили санкције уведене Северној Кореји због нуклеарног програма. Исти проблем важи и за спортисте из Ирана. (МОК) је посаветовао организаторе да севернокорејски спортисти могу користити телефоне током Игара, али да их морају вратити пре повратка у своју земљу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар