ЦАС одлаже одлуку о Русима, они пропуштају ЗОИ!

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани одлучиће о жалбама на суспензије шесторо руских спортиста по завршетку ЗОИ, па ће они пропустити такмичење.

Остали спортови 07.02.2018 | 16:30
ЦАС одлаже одлуку о Русима, они пропуштају ЗОИ!
ЦАС је одложио саслушање жалби шесторо руских спортиста који сматрају да их је Међународни олимпијски комитет (МОК) неправедно избацио са предстојећих ЗОИ због допинг прекршаја из прошлости.

Међу избаченима је и бивши светски шампион у брзом клизању Павел Кулижињиков, који је био суспендован од 2012. до 2014. године пошто је био позитиван на забрањену супстанцу метилхексанамин.

МОК је у децембру одлучио да пријаве за Игре у Пјонгчангу руских спортиста који су у прошлости били суспендовани због допинга неће бити разматране.

У Пјогчангу ће се такмичити 168 "спортиста који долазе из Русије" под олимпијском заставом, после суспензије Русије са ЗОИ због допинга у Сочију 2014. године.

На церемонији отварања у петак, руски такмичари ће изаћи под олимпијском заставом у црвено-сивим тренеркама. Ако освоје медаље стајаће под олимпијском заставом и изводиће се олимпијска химна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар