Берлин: Договор о коалиционој влади

Њемачки конзервативци канцелара Ангеле Меркел и Социјалдемократска странка /СПД/ постигли су формални договор о коалиционој влади, рекли су извори из конзервативног табора.

Свијет 07.02.2018 | 11:06
Берлин:  Договор о коалиционој влади
Лист "Билд" пише да ће СПД у новом кабинету добити министарства спољних послова, финансија и рада.

Меркелиној Хришћанско-демократској унији припали су портфељи економије и одбране, наводи се у извјештају у којем није наведен извор.

Лист пише да ће Меркелин савезник из Баварске Хорст Зехофер, који се залаже за оштру политику према имигрантима, постати министар унутрашњих послова.

У Њемачкој већ више од четири мјесеца траје политичка неизвјесност, која је ослабила позицију земље у међународним пословима и довела у питање опстанак Меркелове на канцеларској позицији.

Сваки договор мораће да добије потврду 464.000 чланова СПД-а прије него што коалициони споразум буде озваничен.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Фрау

07.02.2018 10:20

Нема од овога ниста.Меркелова неце висе бити канцелар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стаси

07.02.2018 11:50

Не би ја био тако сигуран, да оне неће опет бити Предсједница владе. Прије би рекао да ће чланови СПД-а потврдити коалициони уговор него да неће. А када то ураде, још ће више да пукну (од 1998. када су имали 38 процената гласова, прошле године су добили једва 20 - а све због погрешне политике и лизања са Ангелом). Зна она јако добро како да их врти око малог прста: Све је научила у Штазију у ДДР-у а онда су је американци, насњедник Штазија, узели под своје.

Name

Фрау

07.02.2018 13:03

Може Сулц да договори шта хоће али конгрес странке одлучује након њега а тамо нема већине.Инаце висе нису ни 20% сад су јос мање по истраживању јер чланству се не свидја пристајање на уступке Меркеловој а потпуно друга прича била у кампањи.

Name

упаљац

07.02.2018 18:39

Свеједно ко буде владао,ова земља тоне полако. 45год.зивим овде.80тих година предивна земља. Само АФД је мозда мозе спасити,и то теско. За 10-15год. Нијемац неце смјети изаци на улицу. И сад је излазак са псом у сетњу прије мрака. Све јавне медије су цензиране,свакодневни злоцини од миграната се покусавају затускати и насминкат.И ово сто процури је страсно.Гледате 5 најгледанијих ТВ инфо: НТВ Н24 РТЛ АРД ЗДФ И сто сте видјели на једној тв то цете видјети у слово исто и на другима.Али је ова земља огромно финанциски јака (јос)

ОДГОВОРИТЕ