Шпановићевој рекорд сезоне и тријумф у Дизелдорфу!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић победила је на дворанском митингу у Дизелдорфу у скоку у даљ.  Скок, рекорд сезоне, прво место и самопоуздање! Уколико задржи вођство на табели, Ивана Шпановић зарадиће 20. 000 долара. Ипак, чека је неколико излазака на залетиште "право из авиона".

Остали спортови 06.02.2018 | 21:40
Шпановићевој рекорд сезоне и тријумф у Дизелдорфу!
Ивана је победила скоком од 6,77 метара, што је истовремено и најбољи резултат сезоне у овој дисциплини.

Шпановићева, која је пре три дана у Карлсруеу била трећа, уз чак пет преступа и вечерас је кренула са два "гажења линије", али је у трећој серији остварила победнички резултат. До краја је имала још један преступ и два слабија скока (6,74 и 6,72), али је сачувала прво место.

Друго место освојила је Немица Состен Могенара (6,68), док је треће припало Американки Кванеши Брукс (6,67).

Сви ови дворански наступи су припрема за шампионат света од 1. до 4. марта у Бирмингему.

Ивана Шпановић одразила се ове вечери у немачком граду Диселдорфу, а доскочће - надамо се - на највиши подијум у престоници британске атлетике, Бирмингему!

Најбоља српска спортисткиња, након скромних 6,61 пре три вечери у Карлсруеу на отварању ИААФ светске дворанске серије (пандан летњој, Дијамантској лиги), победила је оштру конкуренцију ове среде у Диселдорфу и скоком од 6,77 остварила преузела прво место у генералном пласману овог такмичења.

Уједно, то је био и резултат којем Состене Могенара (6,68), Кваниша Буркс (6,67) и Тијана Бартолета (6,48) нису могле да парирају. Због чега смо навели и Бартолету? Не због тога што је Иванина велика ривалка, већ што се у дворанској лиги бодују прве четири позиције (10, 7, 5, 3), а ко буде имао највише бодова после пет митинга и "гран прија" у Глазгову…

...зарадиће и награду од 20.000 долара!

Шпановић је вечерас освојила 10 бодова и избила на прво место на светском туру са укупно 15 бодова. Друга је Могенара са 14, а трећа је Малајка Михамбо из Немачке са 10 бодова.

Иначе, ово је треће издање ИААФ светске дворанске лиге, а нашу такмичарку (и велики број осталих атлетичара и атлетичарки) очекују још: Мадрид (четвртак), Бостон (субота), Торун (15. фебруар), а онда и велико финале у Глазгову (25. фебруар).

У међувремену, 21. фебруара у Београду, Ивана ће наступити и на "Сербиа опену", који би - уколико настави да расте и развија се - могао једног дана да се нађе у календару Светске дворанске серије који се мењао у односу на премијерно издање 2016. године.

Ипак, није Глазов коначан циљ ове зиме већ Бирмингем који ће од 1. до 4. марта бити домаћин Светског првенства у "Националној дворани" капацитета 8.000 седишта.

Шпановић (27) је скок од 6,77 центиметара остварила у трећој серији, али њени остали скокови недвосмислено упућују на то да још тражи форму. Што је и добро.

Зрењанинка је у Карлсруеу имала чак пет предступа, а тај један исправан скок био јој је довољан за треће место, док је вечерас кренула са два "гажења линије", одговорила победничким резултатом, па до краја имала још један преступ и два слабија скока - 6,74 и 6,72.

"Задовољна сам вечерашњом победом и серијом скокова, а 6,77 метара је и најбољи резултат на свету тренутно. Најважније је да полако улазим у форму и радујем се што ћу пре Светског дворанског првенства имати још такмичења, а поготово што ћу 21. фебруара скакати пред домаћом публиком на Сербиа опену", рекла је освајачица девет медаља са олимпијских игара, светских и европских првенстава.

Далеко од најбољег резултата

Ивана је 5. марта прошле године у београдској "Арени" забележила лични дворански рекод од 7,24, што најбоље осликава колико још простора за напредак постоји до почетка финала на Светском првенству у Бирмингему.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар