УЕФА: Стадион у Хумској за полуфинале Лиге Европе!

Милош Вазура детаљно о улагањима у инфраструктуру, безбедносним аспектима сусрета са Плзеном, навијачима и премијама. . .

Фудбал 08.02.2018 | 21:00
УЕФА: Стадион у Хумској за полуфинале Лиге Европе!
Дошли да провере да ли је све под конац, а рекли: "овде може да се игра и завршница континенталног такмичења".

Делегација УЕФА боравила је у понедељак у Хумској 1 с циљем да се увери да ли су црно-бели испунили услове какве налаже правилник о организацији мечева елиминационе фазе Лиге Европе. Поједине одредбе драстично су пооштрене у односу на мечеве у групи, а за Партизан је најбитније да их је све прошао.

"Нема више замерки", поносно рапортира Милош Вазура док се лати телефона да прочита поруку Милорада Николића, вршиоца дужности генералног секретара.

"Пита човек из УЕФА: ко је генерални директор што је овако модернизовао стадион? Одушевљен је. Од летос, кад смо били близу тога да забранимо да се овде уопште играју утакмице, дошли смо до тачке у којој ћемо написати да Партизаново здање испуњава услове да се на њему игра полуфинале Лиге Европе".

Генерални директор Партизана појаснио је шта је све урађено на "шминкању".

"Откако је стадион изграђен није постојала озбиљнија инвестиција од ове наше. Знам, понекад сам досадан, међутим, капије какве смо купили биће и на Мундијалу, имају их Галатасарај и Борусија из Дортмунда. У њихову набавку и уградњу, као и систем надзора уложено је збирно 800.000 евра. Лане смо у реновирање свлачионица и тоалета уложили 200.000 евра. Купили смо прекривку за траву из САД-а, у вредности од 30.000 евра. Непрестано улажемо: у канцеларије на стадиону, у 'Земунело', купили смо аутобус... Волео бих да сутра неко каже: 'иза ових људи је остало нешто'".

Следећа идеја је замена траве на игралишту у Хумској 1. 

"За годину дана улазимо у тај пројекат, садашња подлога је 'туфнаста'. Истовремено ћемо уградити грејаче испод терена".

Партизан је прошао инспекцију УЕФА, али на великом испиту биће у организацији меча са Плзеном, услед сазнања да су навијачи подељени, што се најбоље могло видети на утакмицама кошаркашког клуба. Јасно је да се део јавности због тога пита шта би могло да се деси на првом мечу 1/16 финала Лиге Европе.

"Не бих придавао значај тој теми. Добро ћемо се организовати у циљу спречавања инцидената. Полиција је после дербија озбиљно схватила проблеме. Јужна трибина ће сарађивати са МУП-ом, преузећемо додатне мере опреза на западу и истоку, како би људи са тих трибина несметано посматрати меч", одговараВазура, а на питање где ће бити смештена друга фракција узвраћа - "за мене постоје само једни навијачи Партизана".

Потпуно друга тема је хоће ли, коначно, ове сезоне, Хумска бити крцата, а није била ни на европским утакмицама, ни на дербију?

"Жао ми је што против Јанг Бојса није било више публике, иако су улазнице биле приступачне. Уложили смо напоре да свако седи на свом месту. Увели смо наруквице за централне делове истока и запада, гледају се више пута током сусрета, не можеш да се вратиш на место без наруквице. То смо видели у Албанији и применили код нас. Против Плзена на исток и запад неће бити могуће унети заставе, ни транспарент. Одузимаће се на улазу. Кореографија планирана за југ мораће најпре на увид управи, а онда ће бити послата УЕФА. Тако је било за последња два меча групне фазе Лиге Европе. Ако сад публика не препознаје да је Партизан извукао противника с којим може да се надмеће, не знам када ће. Може да се игра са Плзеном, а може да се победи само ако постоји помоћ тог 12. играча".

Уз напомену да се премије за мечеве елиминационе фазе нису мењале и да ће у случају победе над Плзеном играчи моћи да рачунају на 130.000 евра, први оперативац Партизана уверен је у додатни искорак у већ успешној европској сезони.

"Људи који не прате фудбал помно кажу: 'а-ха, Плзен, ма добиће Партизан то', а реч је о екипи која десет година узастопно игра европска такмичења. Комшије, пак, немају притисак, јер им је ривал ЦСКА, зати 'ако прођу - супер, испадну ли - нема везе'. Нама се ствара притисак, али сам уверен у играче и струку да ће умети с њим да се носе", предочио је Милош Вазура.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар