Интервју - Ненад Милијаш: Чувајте свлачионицу!

"Није битан само терен, већ и оно што се дешава тамо", поручује Ненад Милијаш, који се у интервјуу за Мондо присетио и свих цимера са припрема Црвене звезде. А, било их је. . .

Фудбал 09.02.2018 | 23:49
Интервју - Ненад Милијаш: Чувајте свлачионицу!
Мисија Ненада Милијаша у Црвеној звезди, нажалост и фудбалу, приближила се крају.

У три наврата облачио је црвено-бели дрес, у којем је освојио пет трофеја - три титуле и два купа. Ове сезоне могао би још једном до "дупле круне", јер Звезда тренутно има девет бодова више од другопласираног Партизана у Суперлиги и пласирала се у четвртфинале Купа Србије.

И прошле сезоне дуго је била у предности, али је трофеј завршио у комшилуку.

"Прошле сезоне су били неки проблеми и дуго није изгубљена титула на онакав начин, али у ову смо добро кренули и знамо да морамо остати концентрисани до краја. Имамо добру бодовну предност, али то не значи да је трка готова", изјавио је Милијаш у разговору за МОНДО током припрема у Анталији.

Ко зна којих по реду од почетка каријере 2000. године у Земуну.

Прве припреме ће му, ипак, увек бити у сећању.

"Било је то 2006. на Кипру, код Валтера Зенге. Припреме као припреме - тешке сваке на свој начин. Нисам имао трему иако сам био нов у клубу, пошто сам доста играча знао из младе репрезентације. Сигурно њих пет-шест, док сам са Младеновићем играо претходно у Земуну. Нови су ми били Жига (Никола Жигић), Мудри (Владимир Мудринић)..."

Много саиграча променио је Ненад Милијаш играјући за Црвену звезду, али не и много цимера у тренинг камповима.

"Дуго сам био цимер са Анђелком (Душан Анђелковић) и са (Дарком) Лазовићем, али доста пута и сам. Посебно у задње време", открива 34-годишњи везиста.

Када се погледа Милијашева каријера - Земун, Звезда, Вулверхемптон, Звезда, Маниса, Хебеи, Неи Монгол, Звезда - стиче се утисак да није испунио сав потенцијал, али нема сумње да неће бити навијача црвено-белих који ће остати равнодушан када буде објавио да се повлачи.

"Памтићу сваки дерби и сваку титулу, европске утакмице, голове... Све се то памти када играте у Црвеној звезди. Јако много, много играча је прошло кроз Звезду, а мало њих је оставило неки траг", констатовао је Милијаш и послао поруку садашњим саиграчима:

"Траг се оставља само кроз резултат, тако да ови момци имају шансу да се упишу у историју утакмицама против ЦСКА. Већ су један велики део урадили, али када смо већ успели да презимимо у Европи, не треба сад то да пустимо. Покушавам да им пренесем то да од свега што буду урадили у Звезди, само резултат се памти".

Као и претходно када је освајана титула, свлачионицу црвено-белих и ове сезоне краси одлична атмсофера и звездашки дух, за шта су заслужни играчи и тренер који заиста воле црвено-беле боје.

"Мислим да Звездину свлачионицу увек морају да воде звездаши, људи који знају шта је Звезда и који је осећају, знају да се понашају у складу са клубом. Не морају сви да буду такви, али то је у Звезди можда израженије него у било ком другом клубу. Није битан само терен, већ и оно што се дешава у свлачионици".

Последњих сезона и странци су се одлично уклопили међу домаће фудбалере. Не сви, али Доналд, Ле Талек, Боаћи, претходно Ибањез и Вијеира, дали су пример како би требало да буде када неко из друге земље дође у Звезду.

Да то није лако, Милијаш одлично зна, пошто је и сам годинама играо у иностранству,

"Од странаца се увек очекује да брзо покажу квалитет и то је нормално. Неко се лакше прилагоди, неко теже. Нема то везе само са квалитетом већ и са стилом игре. На пример, Рикардињо. Нико не може да каже да је он лош играч, али није успео да се уклопи и прилагоди нашем начину игре", истакао је дугогодишњи капитен црвено-белих уз напомену да се у Љутице Богдана играчи максимално труде да прихвате саиграче из других земаља.

"И ја сам био странац у неким клубовима и могу вам рећи да нигде пријем није као у Звезди, где се играчи стварно труде да сви нови буду лепо прихваћени. Не знам да ли негде у свету може да се нађе тако нешто".

За крај, Милијаш је додао би он први волео да види странца у тиму, али само ако заиста доноси квалитет и прави разлику.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар