Параноја или их заиста ''буше'' са свих страна?!

Да ли је Јуве уз помоћ Бајерна блокирао долазак Јунеса у Напуљ? Да ли је и УЕФА умешана? Да ли ће судије поново бити под притиском? Аурелио де Лаурентис и теорије завере. . . !

Фудбал 07.02.2018 | 23:00
Параноја или их заиста ''буше'' са свих страна?!
Бод разлике у корист Наполитанаца, заједно су освојили 119 бодова што је апсолутни рекорд у овој фази првенства у Италији. Јувентус је коначно добио равноправног такмаца у борби за шампионску титулу, али са неизвесном завршницом у Серији А вратиле су се и оптужбе о закулисним радњама торинске Старе даме. На удару је углед клуба, тако окаљан Калчополи скандалом, поново је на испиту, иако ових претходних шест узастопних пехара нико не може да им оспори. Овај седми на који су се намерили већ сада оспораваАурелио де Лаурентис, уверен да гигант из Торина већ копа рупу његовом тиму.

Додуше, можда је по среди само Де Лаурентисов филмски мозак. Можда чувени продуцент само покушава да провокацијама изрежира сценарио у којем ће целу земљу окренути против Јувентуса, омиљеног, а истовремено и омраженог тима на “чизми“. Можда покушава да натера Макса Алегрија да пукне под притиском.

А можда - само можда - у свему овоме има бар зрнце истине? Јер Јуве јесте моћан. Много моћан. Само је питање да ли и спреман да ту своју снагу, све везе успостављене током деценија на самом врху, сав новац који се у породици Ањели акумулира већ вековима, да све то стави у службу - рушења Де Лаурентисовог пројекта у Напуљу.

Како? Први човек Наполија има спреман одговор, па између осталог каже да му је баш Јуве - и то у сарадњи с Бајерном - упропастио договор који је већ постигао и са Ајаксом и са Амином Јунесом.

“Уговор је био потписан, али онда је Јунес због озбиљних породичних проблема изабрао долазак у Наполи одложи до лета. Очекивали смо то... Мада... Било је ту неких троуглова. Са пријатељима из Немачке и њиховим пријатељима... Размислите само: Јуве, Бајерн, ЕЦА (европско удружење најбогатијих клубова), Уефа... Да ли сте схватили радњу?“, упитао је Де Лаурентис новинаре Газете дело спорт.

Јасна је шта инсинуира, иако пажљиво то и не изговара. Када говори о Јувентусу међутим нема задршку. Нема ни сумњу да ће Стара дама у финишу сезоне покушати да искористи свој утицај не би ли саплела Наполитанце. На разне начине.

“Једини смо клуб у Серији А који банкама ништа не дугује. Јесте да је наш буџет трећина Јувентусовог, али наши рачуни су у бољем стању него њихови. Јувентус међутим припада најмоћнијој породици у Италији, Ањелијеви су у тој позицији већ 100 година. Није то питање новца, већ односа који и без изговорена речи могу да промене ситуацију. То је истина на сваком нивоу“.

Као један од аргумената Де Лаурентис извлачи из рукава интернационалну маркетиншку агенцију Спортфајв која је изградњу Јувентусе Арене помогла са 75.000.000 евра, а заузврат добила ексклузивно право да продаје име сада - Алијанц стадиона. Сарађивала је та агенција са клубовима попут Барселона, Пари Сен Жермена, Борусије Дортмунда... Врло је утицајна наравно.

“Њима су малтене поклоњене две трећине стадиона, а ја сам седам година сређивао финансије само да бисмо могли да играмо на Сан Паолу“.

Оно чега се Де Лаурентис ипак највише плаши нису маркетиншки стручњаци. Већ људи у црном. Судије. Памти још Италија под коликим су притиском арбитри били када је Лучано Мођи жарио и палио. После тога, Јувентус се сасвим упристојио, али његови противници и даље му не верују да је променио ћуд, већ само одело.

“Неће о скудету одлучити наш дерби са Јувентусом, него повреде и судијске грешке. Чак и ако је ту видео технологија. Допада ми се када судија има храбрости да отрчи да прегледа снимак сваки пут када није сигуран“.

А да ли се и Јувентусу допада?

“Знате како све функционише“, одговара Де Лаурентис, који је имао и занимљиву реплику на новинарску констатацију да се можда само уплашио Јувентуса?
“Не плашим се никога! Снимао сам филмове у Конгу и Нигерији, где су људски животи угрожени. Шта би то могло да ме уплаши у свету фудбала“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар