Кари Пешић поново на клупи Барселоне?!

Трофејни српски тренер Светислав Пешић један је од кандидата за упражњену клупу Барселоне, пише каталонски лист Спорт.  Барсина идеја: Пешић као Хајнкес! Чекајући Шарунаса Јасикевичијуса. . .

Кошарка 07.02.2018 | 20:30
Кари Пешић поново на клупи Барселоне?!
Кари Пешић се враћа у Барселону? Трофејни српски тренер један је од најозбиљнијих кандидата да поново седне на упражњену клупу каталонског клуба.

Барселона је у потрази за тренером који би био решење само до краја сезоне, после отказа Ситу Алонсу у понедељак, а Пешић и Хрват Велимир Перасовић тренутно фигурирају као најозбиљније опције.

План управе Барселоне је да на лето доведу свог бившег плејмејкера Шарунаса Јасикевичијуса, тренутно тренера Жалгириса.

Пешић је радио као тренер Барселоне од 2002. до 2004. године и донео Каталонцима титулу у Евролиги и две титуле првака Шпаније, а од јула 2016. није водио ниједан тим после одласка из минхенског Бајерна.

Претходно је био ангажован на клупи Босне, Албе, Келна, Роме, Ђироне, московског Динама, Црвене звезде, Валенсије, као и репрезентација Немачке и Југославије са којима има укупно две титуле шампиона Европе и једну света.

План управе Барселоне је да на лето доведу свог бившег плејмејкера Шарунаса Јасикевичијуса, тренутно тренера Жалгириса.

Два пута су већ покушавали и није вредело. Први пут још 2016. године када је клуб напустио Ћави Пасквал, али тада није било ни позива пошто правила АЦБ лиге не дозвољавају рад тренерима који немају барем две године искуства, а Шарунас Јасикевичијус је тек почињао каријеру на клупи. Стигао је Јоргос Барцокас, потрајао је кратко, овај пут је звала Барселона, али популарни Шарас је одлучио да остане да се развија у Жалгирису, који му се одужио дуплиравши му плату на око 500.000 евра годишње. И сада трећи пут зову Каталонци. Сито Алонсо је бивши, Јасикевичијус давнашња жеља Барсине управе.

Међутим, извесно да је легендарни плејмејкер неће напустити Литванију барем до лета, ако и тад што значи да ће Барса морати да пронађе прелазно решење док буде убеђивала Јасикевичијуса да преузме диригентску палицу. И ту долазимо до најзанимљивијег дела. Према информацијама МОЗЗАРТ Спорта једна од опција о којој се размишља је и - Светислав Кари Пешић.

Први пик је додуше Велимир Перасовић, који је последњи ангажман имао у Ефесу, па сада чека праву понуду да се врати на велику сцену. И питање је да ли би прихватио да краткорочни уговор у Барси. ОтудПешић. Идеалан кандидат. Нешто налик Јупу Хајнкесу, кога је Бајерн вратио из пензије кад је загорело под ноктима. Својим искуством је смирио тло, па ће његов наследник свакако дочекати много уређенији тим но што је био пред крај мандата Карла Анчелотија.

Сличну замисао имају и у кошаркашком клубу Барселона. О Каријевом искуству и знању не вреди трошити речи, иако је он без посла од 2016. када је напустио Бајерн. Да зна - зна много. Да уме да размрда екипу - уме. И сигурно би до лета колико-толико санирао све проблеме у екипи. Био је већ у Барселони, памте га по добром, донео им је две титуле у Шпанији, покорио и Европу 2003. Идеалан кандидат.

Зато у Барси и размишљању о Пешићу. Да ли ће га звати? Вероватно ће зависити и од Перасовићевог одговора. А ако се и то деси, тек ћемо онда чути и Пешићеву реакцију. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар