Судија из воде: Ово ми се никад није догодило!

Незапамћен инцидент у ватерполу, када је навијач Војводине гурнуо судију у базен, још се препричава. Ево шта каже хрватски судија који је завршио у води.

Остали спортови 09.02.2018 | 08:30
Судија из воде: Ово ми се никад није догодило!
Ватерполо регион још препричава невероватан догађај са утакмице Војводине и Црвене звезде у оквиру регионалне лиге, када је љутити навијач новосадског клуба гурнуо једног од судија у базен, па је меч прекинут.

Испоставиће се да је судија који се "окупао" Хрват - Марко Матијевић, који је тамошњим медијима испричао да му се тако нешто никада није догодило у каријери.

"Изгледа да за све постоји први пут... Реч је о изолованом случају, појединцу. Ја бих то тако описао, никако другачије", каже он за "Спортске новости".

На 30 секунди пре краја утакмице, Војводине је повела 7:6, да би тренер Звезде, уједно и српски селектор, Дејан Савић, затражио тајм-аут. После паузе, судија на другој страни Мирослав Влашић је искључио играча Војводине, па је Звезда изједначила на 7:7.

Док су се играчи спремали да почну утакмицу са средине базена, одједном је пажња свих била усмерена на догађај поред базена и судију који је завршио у води!

"Нисам се кретао уз ивицу базена, већ сам био на средини, спреман да дам знак за наставак игре, а остало је било још две секунде. Леђима сам био окренут трибинама и онда је неко дотрчао иза мене, нисам га приметио, и гурнуо ме у базен", испричао је судија и наставио:

"Проблем је што са једне стране новосадског базена, оној гдј су трибине, нема баш никакве препреке, ограде, ма, ни конопца који би делио гледаоце од судија. Дешава се да неко ко је мало закаснио на утакмицу, а име место у првом реду, рецимо, или неко ко жели да изађе са базена, хода судији иза леђа".

Судија Матијевић истиче да су му се људи из Војводине одмах извинили и да је човек који га је гурнуо одмах ухваћен.

Додаје да зна само за још један сличан случај:

"Колега Матија Бегић завршио је у базену, али то је било у Ђакову и то је био неки славонски дерби, нека утакмица Треће лиге. Знао сам и да да завршим у води, на неким утакмицама Друге лиге, али из зафрканције, после утакмице, кад бисмо ускочили у море. Али, никад у овом, високом рангу такмичења и на овај начин".

Каже у шали да ће сада више да пази:

"Нема друге - више нећу да окрећем леђа трибинама, хахаха".

ВОЈВОДИНИ ПРЕТИ ЖЕСТОКА КАЗНА

За Матијевића, осим мокре опреме, тежих последица нема, али за Војводину ће бити. Према прописима такмичења, за прекид утакмице предвиђене су вишеструке казне, од уписивања победе противнику, у овом случају Црвеној звезди (5:0), преко суспендовања пливалишта на три утакмице, до новчане казне у хиљадама евра. Делегат утакмице одмах је поднео прекршајне пријаве против организатора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар