Вигемарк упутио поруку лидерима

Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Босни и Херцеговини и специјални представник ЕУ амбасадор Ларс-Гунар Вигемарк рекао је да је "Утакмица је отворена и сви ће бити једнако третитани".

Босна и Херцеговина 06.02.2018 | 15:45
Вигемарк упутио поруку лидерима
Упитан да каже колика је одговорност ЕУ што је БиХ још на зачељу и да ли је могао лобирати снажно као у случају акциза,  Вигемарк је рекао да нема никаквих лобирања те да је одлука на земљама чланицама.

Тврди да је БиХ направила значајан напредак у задње три године.

"Радила је на припремама одговора на упитник, и ми очекујемо да одговори буду спремни крајем мјесеца", истакао је Вигемарк.

Упутио је поруку лидерима да им је један заједнички циљ, а то је да уколико желите да видите ову земљу у ЕУ, да заједно раде на томе.

"Није битно доћи до наредних избора већ да размишљамо гдје ће ова земља бити за пет, десет година", рекао је Вигемарк и додао да су је ЕУ са овом Стратегијом потврдила да су им врата отворена.

На питање хоће ли се мијењати дејтонски споразум у преговорима са ЕУ, Вигемарк је рекао да нигдје експлицитно није наведено да ће се Дејтон мијењати, мада постоје неки елементи који се мијењају, попут анекса седам о избора члана Предсједништва.

На питање када це Европа конктетно дјеловати, а не упозоравати Вигемарк је рекао да они немају моделе који кажу овако ћемо, али ЕУ има своје стандарде које ће морати испунити.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

економиста

06.02.2018 15:22

ЕУ-Корида за безглаво медјусобно и бескорисно сукобљавање за циљеве ЕУ је отворено. БиХ неце никада ниста имати од ЕУ, осим сто це БиХ бити трзисте за ЕУ бофл-робу! Најбољи рецепт гласи само властити развој!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миден

06.02.2018 15:48

Е мој економиста невјерујем да су спали бас на насе трзисте од два три милиона купаца то је један просјецан град у еу нама по обицају неваља нико ал кад се мало боље погледа изгледа да неваљамо ми ми смо ти који немамо бас несто понудит осим девастиране економије

Name

Зато

06.02.2018 15:49

Зато ти имас резултате једини када уз помоц Милокрад Бакир и Цовиц треба одерати народу козу

Name

економиста

06.02.2018 15:57

Трзисте је мало? Па засто нас ЕУ онда треба? За ста? Ста мислите?

Name

миден

06.02.2018 16:06

Ипак мислим да они нама висе требају колоно ових млади људи иде тамо а не они овамо само мало реалније да размислимо и се це нам бит јасније

Name

007

06.02.2018 19:19

Како да не.Напредак је у сваком погледу:никад више кладионица,дроге проституције,криминала корупције,непотизма,а све сте нам то ВИ донели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прави лидер

06.02.2018 21:10

Да су лидери како би требали бити, погурали би сав тај процес да сто брзе испуне све услове. Назалост се то неце десити, јер Милокрад, Бакир и Цовиц незеле у ЕУ. Немогу се у ЕУ накрасти као сто сад могу. Зато це успоравати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

07.02.2018 00:23

А дали је однио колаце лидерима. без колаца нема ниста.

ОДГОВОРИТЕ