Одрастао уз Вошу, па водио 3 клуба у Енглеској!

"Као дете сам прескакао ограду да бих гледао утакмице Војводине", каже бизнисмен Милан Мандарић, чија је Олимпија овог понедељка играла против клуба уз чије играче је уживао.

Фудбал 07.02.2018 | 14:00
Одрастао уз Вошу, па водио 3 клуба у Енглеској!
Милан Мандарић (79), српски бизнисмен који је успео у Америци, чији је такође држављанин, још од седамдесетих година је у фудбалу, као власник неколико клубова.

У Америци је још 1978. године купио франшизу коју је преселио у Калифорнију. Потом је новац улагао у Европи, где је на почетку водио белгијски Шарлроа и Ницу у Француској. Онда се преселио у Енглеску, где је 1998. године преузео Портсмут, који је напустио 2006, да би 2007. постао власник Лестера, који је продао актуелним власницима.

Мандарић се ни ту није зауставио, већ је у новембру 2010. купио Шефилд Венздеј, а у јуну 2015. инвестирао је и у региону бивше Југославије, када је купио љубљанску Олимпију за четири милиона евра.

Овог понедељка, у својству првог човека "змајчека" посматрао је пријатељску утакмицу Војводине и Олимпије, у којој је српски тим победио резултатом 3:2, головима Стефана Михајловића, Немање Суботића и Стефана Цебаре.

После меча, Мандарић је говорио о томе како је одрастао уз Војводину и њене хероје.

"Ово је врло емотивно за мене и не могу да верујем да се овај меч игра 50 година након што сам отишао из Србије", рекао је он, а пренео клупски сајт Војводине.

"Као дете, ишао сам на утакмице Војводине и то врло често без улазнице, тако што сам прескакао ограду на стадиону. Гледао сам Тозу Веселиновића, Вујадина Бошкова и то је било нешто стварно специјално, па ми је због тога и данас драго када видим да Војводина остварује добре резултате. Мене већ годинама позивају да преузмем Звезду и Партизан, али то сам одбио зато што не видим себе у тим пројектима и том нашем систему, који није у приватним рукама. Једноставно, не можете имати одговорност за нешто, ако над нечим немате и потпуну власт", објаснио је он.

Сусрет са Вошом искористио је и за да оживи старе успомене.

"У Војводини сам имао много пријатеља, али нажалост, много њих је већ умрло, попут Илије Пантелића, Ивице Брзића… То је све било моје друштво са којим сам се дружио у време док сам био момак у Новом Саду. То је мој град, па и дан-данас дођем често, јер нема ништа без Новог Сада. Тамо су ми сахрањени и отац и мајка, а и још увек имам доста пријатеља са којима се видим. Пре два дана сам био у Београду, па сам искористио прилику да бар на сат времена одем до Новог Сада. Нашој Војводини желим сваки успех", додао је Мандарић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар