Вујошевић: Скоцентрисан сам искључиво на БиХ!

Селектор Босне и Херцеговине Душко Вујошевић одбацио је и најмању могућност да постане савјетник у Олимпији изјавивши да је посвећен искључиво "змајевима" у вјероватно кључном периоду квалификација за Мундобаскет.

Кошарка 06.02.2018 | 16:30
Вујошевић: Скоцентрисан сам искључиво на БиХ!
Словеначки "Дневник" је објавио да је Дејану Радоњићу понуђена клупа "змајчека", а Душку Вујошевићу посао његовог савјетника у Љубљани, гдје би се наводно преселио због бољих услова за лијечење дијабетеса од оних које има у Београду.

Селектор БиХ категорички је одбацио ту могућност у изјави за бањалучки лист "ЕуроБлиц".

"Та информација није тачна, нити сам добио понуду, нити размишљам да у будућности радим у Олимпији. Тренутно сам сконцентрисан на рад у репрезентацији БиХ и оно што нас очекује у квалификацијама за Свјетско првенство", изјавио је Вујошевић.

Према његовим ријечима, "змајеве" очекује вјероватно најважнији период у квалификацијама за пласман на Мундобаскет 2019. године у Кини.

"У питању су мечеви против Белгије и Русије и сву енергију морамо да усмјеримо према томе. Приче око мог ангажмана у Олимпији дефинитивно нису тачне".

Најприје ће БиХ одмјерити снаге са Белгијом 22. фебруара, а три дана касније ће гостовати у Русији.

"Утакмица против Белгије одлучује да ли ћемо се пласирати у наредни круг квалификација. Имамо млад тим, екипу у стварању и покушаћемо да направимо одличну атмосферу, синергију са навијачима и да се добро спремимо за тај меч, онолико колико је могуће у тих шест дана колико ћемо бити на окупу. Надам се да ћемо се на крају радовати и добити ту утакмицу, али у спорту је заиста тешко бавити се било каквим прогнозама.Белгија је изузетно квалитетна и могу рећи да се у БиХ погрешно ствара слика да смо ми фаворити у том мечу. Направљен је корак напред кад је ријеч о атмосфери око репрезентације, у неким мечевима је атмосфера била стварно добра, али то је још мали напредак. Морамо више ако желимо добре резултате", рекао је искусни тренер.

О мечу са Русима, који су побијеђени у Сарајеву, Вујошевић је истакао да је "зборнаја" апсолутни фаворит и да је са психолошког аспекта један од лакших.

"Мене од њиховог тима највише брине компликовано путовање које ћемо морати да прођемо. Из Сарајево идемо до Беча, из престонице Аустрије летимо у Москву, а из руског главног града чартер летом идемо у перм. Заиста ми није јасно што се утакмица игра у овом граду, али на то не можемо да утичемо", подвукао је, између осталог, Вујошевић.

Љубитељима кошарке у бившој Југославији одмах је било јасно да од заједничког ангажмана Радоњића и Вујошевића у љубљанском клубу неће бити ништа, а један од разлога је и што двојица црногорских стручњака нису у добрим односима већ дуги низ година.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

.ба

06.02.2018 17:24

Хвала ти Вујошевићу.

ОДГОВОРИТЕ