Берић: Партизан губи идентитет, ископао сам себи раку!

"Нисмо ми нижеразредни клуб па је чудо ако очекујемо победу против Будућности или Цедевите!"

Кошарка 04.02.2018 | 15:30
Берић: Партизан губи идентитет, ископао сам себи раку!
Партизан вечерас од 19 часова дочекује Мега Лекс у утакмици коју мора да победи како би задржао какву такву шансу да се домогне четвртог места и пласмана на фајнал фор. О стању у редовима црно-белих, као и времену када је био потпредседник клуба, говорио је Мирослав Берић.

Он је у интервјуу за Блиц рекао да се плаши да Партизан губи идентитет, да навијачи све мање долазе на утакмице, те да је сам себи направио проблем док је био на функцији у клубу.

"Дефинитивно мора да се направи неки брејк, јер Партизан није нижеразредни клуб, па да је чудо ако очекујемо победу против Будућности или Цедевите. Знам да треба остварити две победе више од Морнара који има тежак распоред. Највише од свега ме брине је да је Партизан изгубио идентитет", рекао је Берић.

Како видиш ову сезону Партизана?

"Турбулентна је ова сезона. Два стартна пораза, смене тренера, повратак у борбу за четврто место... Искрено, мислио сам да Партизан може више. Могуће је и даље да се докопамо плеј-офа, али сматрам да је ово сезона без идентитета".

Присетио се Берић и момента када је био дошао у клуб и рекао да је прва опција тада био Дејан Милојевић, друга Александар Џикић, али да је онда морао да преузме клуб Петар Божић.

Партизан је за време Берићевог мандата договорио Еврокуп с Ђордијем Бертомеуом.

"Да ли је он звао мене или ја њега. Отворено сам рекао да немам ништа против да после две добре сезоне Црвена звезда добије А лиценцу за Евролигу, али сам тражио да се поштује хијерархија. Партизан је још 2012. требало да добије А лиценцу, међутим она је отишла Прокому. Вероватно сам тако себи ископао раку. Звезда је имала своје представнике на ФИБА састанку у Минхену, али је то крила. Зато су мене сви нападали да седим на две столице. Имао сам контакте и нисам крио, већ сам се борио за клуб, да опет играмо Европу. Рекао сам на састанку у Барселони да желимо да играмо Еврокуп. Потом сам отишао из клуба, а то што се после десило око Еврокупа током лета је велика срамота", каже Берић.

Да ли се кајеш због неких одлука?

"Не, апсолутно се не кајем. Исто бих урадио и сада. У том тренутку сам тако осетио. Сматрам да је важно да клуб задржи достојанство, зато сам и рекао да Партизан губи идентитет. Поставља се питање да ли ће нови председник имати решења, да ли су ово прави људи који ће извући Партизан из кризе? Данас је дворана мало празњикава, а Партизан има навијаче какве нико нема. Плашим се да не потонемо дубље".

Да ли бисте прихватили неку функцију у Партизану?

"Прво да добијем позив, па ћу онда да причам. Искрено, нисам о томе размишљао".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар