Облачно са кишом и снијегом у БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом и снијегом, уз дневну температуру ваздуха до три степена Целзијусових.

Република Српска 03.02.2018 | 08:44
Облачно са кишом и снијегом у БиХ
Јутрос и пријеподне биће облачно са кишом, а у Крајини са сусњежицом и снијегом уз формирање сњежног покривача, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до три, на југу и истоку до 10 степени Целзијусових уз захлађење у другом дијелу дана и у овим крајевима.

У Херцеговини биће обилне падавине уз пљускове и грмљавину. Очекивана количина падавина у Херцеговини од 40-70, локално и преко 100 литара по метру квадратном.

Током дана се наставља вријеме са умјереним до јаким падавинама, а зона снијега се полако шири на исток, највише у планинском појасу.

Према ноћи јењавање падавина, на сјевероистоку и у централним предјелима углавном и престанак. На западу и југозападу мјестимично са снијегом, на југу са кишом пљусковитог карактера али мањих интензитета.

Вјетар ће бити умјерен и јак јужних смјерова са олујним ударима на истоку, а на западу и сјеверу вјетар скреће на сјеверни и сјеверозападни умјерене јачине, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у 7.00 часова: Мраковица минус два, Мркоњић Град минус један, Рибник, Шипово, Крупа на Уни, Србац и Бјелашница нула, Бугојно један Приједор, Бањалука, Нови Град, Добој и Тузла два, Соколац и Бијељина три, Сребреница и Дринић четири, Рудо пет, Вишеград шест, Гацко и Калиновик осам, Ливно и Сарајево девет, Билећа 11, Требиње 12, Мостар 13, Неум 15 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар