Жозе признао Ситију титулу и отворио конкурс...!

Бити први међу осталима! „Манчестер Сити је узео бодове тамо где није заслужио и за то им честитам. Успевали су сваки пут да извуку тај додатни напор да постигну гол у последњем минуту или надокнади времена. И ето, то је разлика коју имају“, тврди Посебни.

Фудбал 03.02.2018 | 11:00
Жозе признао Ситију титулу и отворио конкурс...!
Манчестер Сити је нови шампион Енглеске, а Манчестер јунајтед би да буде на врху остатка Премијер лиге.

Ето, то је план Жозеа Муриња за наставка сезоне. Посебни је признао да Јунајтед, а ни било ко други немају шта да траже против оваквог Ситија и да је сада најважнија ствар бити први међу осталима.

"Потребни су нам бодови да будемо први међу осталима. Морамо да пробамо да завршимо сезону на другом месту. Били смо први неколико седмица и онда смо готово све време други. Не сећам се да смо били четврти, пети или шести, овде смо где смо од почетка сезоне", каже Мурињо и говори истину, пошто је Јунајтед само у једној рунди био на трећој позицији. Испод тога - не. 

Упитан колико му је тешко да већ у првим данима фебруара призна да је Сити шампион Мурињо је рекао да је Гвардиолин тим од старта сезоне далеко изнад осталих...

„Сити је добио утакмице које реално није заслужио. Манчестер Сити игра толико добро да не дозвољава противницма да му се приближе. Гледајући неке претходне сезоне, можда би ова трка и даље била отворена. Али, сада је отворена трка за друго, треће, четврто, пето и шест место, јер је на врху практично затворено“.

Осврнуо се Посебни, у свом маниру, и на учинак осталих конкурената.

„Не могу да кажем да Тотенхем, Челси или ми изгледамо лоше јер сви имамо реалан број бодова. Али, Манчестер Сити је почео сезону јако и у континуитету игра јако. Узели су бодове тамо и где нису заслужили и за то им честитам. Успевали су сваки пут да извуку тај додатни напор да постигну гол у последњем минуту или надокнади времена. И ето, то је разлика коју имају“.

Наставио је у даху...

„Ако ми кажете да од шест кандидата за титулу један буде на врху и он је успео, а остали нису, то не може да се посматра тако. То је превише прагматичан начин да се гледају ствари, јер можете да урадите и много тога доброг, а и да не освојите титулу. Ми смо, на пример, бољи него прошле сезоне у свим аспектима - бодовима, позицији на табели, броју голова... Бољи смо у свему, зато морамо да се потрудимо да останемо ту где смо сада јер нас јури неколико добрих тимова“, слаже утиске Мурињо и наставља:

„Челси је шампион и даље, Ливерпул има добар ти, Арсенал је доста напредовао пословањем на тржишту, Тотенхем има фантастичан тим, а они су пет бодова иза нас. Гледајући све то, ми радимо добар посао, али с неким лошим фазама. У среду (против Тотенхема) смо имали такву фазу. Морамо да будемо бољи од тога“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар