Још једна луда прича зимског прелазног рока...

Довели преваранта који је буџио статистику на Википедији! Литванци и фудбал. . .

Фудбал 04.02.2018 | 08:00
Још једна луда прича зимског прелазног рока...
Готово је невероватно у коју је замку упао литвански клуб Паневезис. Додуше, ради се о тиму из друге лиге државе у којој је фудбал далеко од статуса најпопуларнијег спорта, али свеједно бизарно је то што им се догодило.

Наиме, они су у клуб довели француског нападача Барклија Мигел-Панса и представили као велико појачање, односно играча који је играо и давао голове у енглеској и француској другој лиги. Навели су како је каријеру почео у Енглеској, у Квинс Парк Ренџерсу, и на 36 утакмица за тај клуб постигао 45 голова у Чемпионшипу?! Осим тога, цитирано је и како је лани у француској Лиги 2 постигао шест голова у 21 наступу за Орлеан.

Убрзо се, међутим, испоставило да је све то једна велика измишљотина.

Сви ти подаци о Мигел-Пансу пишу на његовој страници на Википедији и очигледно су у Паневезису сматрали како је то и више него довољно за ангажовање "великог појачања". На њихову срећу, навијачи и новинари убрзо су открили како је све то превара. Мигел-Панса јесте каријеру почео у Енглеској, али у нижелигашу Вокингу, а након неколико година потуцања по француским нижелигашима,јесенас је заиста био у Орлеану - но у другом тиму.. Након тога је отишао у шведску трећу лигу, у Сиријанску, али ни ту се није наметнуо па је одлучио да покуша да превари Литванце. И успело му је, барем на кратко...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар