Куман селектор Холандије!

Лале изабрале после 100 дања биркања и разних анализа. . .

Фудбал 02.02.2018 | 19:15
Куман селектор Холандије!
После више од 100 дана разговора, преговора, анализа и прорачуна, Фудбалски савез Холандије је преломио - нови селектор Орања биће Роналд Куман! Ову вест под вињетом ексклузивно објавио је холандскиТелеграф који у оваквим ситуацијама не греши. Исти извор наводи да ће уговор бити потписан до Светског првенства у Катару 2022, а званична промоција заказана је за наредни петак. 

Куман је пре три мееца отпуштем у Евертону после серије лоших резултата, иако је појачања уложио астрономских 150.000.000 евра. Искусни стручњак има 54 године и долази на место Дика Адвоката који није успео да поправи оно што је Дани Блинд забрљао током квалификација за Мундијал у Русији. Због тога су Лале остале без великог такмичења... Роналд Куман био је озбиљан кандидат још 2014, после одласка Луја ван Гала, но тада је шансу пре њега ипак добио Гус Хидинк.    

Идеја челних људи холандског савеза овога пута била је да ангажују странца, првог још од 1978. године, када је екипу кратко водио Аустријанац Ернст Хапел, међутим финансије су пресудиле и одлука је пала да то буде Куман.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар