Марбери: Уморан сам, моји бројеви су за "Кућу славних"!

Стефон Марбери, некадашњи НБА играч, рекао је да је уморан од играња кошарке и да су његови бројеви за "Кућу славних".

Кошарка 04.02.2018 | 08:30
Марбери: Уморан сам, моји бројеви су за "Кућу славних"!
Марбери, који ће ускоро напунити 41 годину, од 2010. године игра у Кини где је постао легенда и играч који је обележио развој кинеске кошарке.

"Човече, уморан сам. Играм кошарку већ 22 године... Освојио сам три титуле у земљи у којој не знам језик. Људи не знају како је тешко играти у Кини", рекао је Марбери, а потом и додао:

"Људи мисле да је лако страним играчима да играју, али то није тачно... Тешко је. Можете то да питате Џеј Ар Смита или Трејси Мегрејдија. Није све у давању кошева, већ у способности да освојим титулу".

Марбери је од 2011. до 2017. године играо за Пекинг Даксе са којима је титулу освајао 2012, 2014. и 2015. године. У НБА лиги у две сезоне је био Ол-стар, док је два пута био у најбољем трећем тиму НБА лиге.



"Моји бројеви су за ХОФ (Кућа славних). Погледајте колико има момака који никада нису освајали никакву титулу, али су опет у Кући славних. Друго, урадио сам много за кошарку на глобалном нивоу, пошто сам помогао да јаз између Кине и САД буде мањи", рекао је Марбери.

Марбери је у најјачој лиги на свету провео 14 сезона и просечно је бележио 19,3 поена, 7,6 асистенција и три скока.

"Кинеска лига је постала једна од најкометитвнијих на свету. Ово све спада у кошаркашку Кућу славних, али не и у НБА 'Кућу'. Све што сам урадио за кошарку је за ХОФ", истакао је он.

Када се заврши сезоне у Кини, Марбери ће и званично завршити каријеру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар