Кари Пешић: Како се стиже до успјеха...?

Књига о трофејном српском тренеру биће завршена у наредних неколико месеци.

Кошарка 04.02.2018 | 23:15
Кари Пешић: Како се стиже до успјеха...?
Светислав Пешић је у 35 година дугој тренерској каријери освојио готово све најважније титуле, како на клупском, тако и на интернационалном плану. Био је првак Европе и света (у јуниорској и сениорској конкуренцији), освајао је Евролигу, Куп Радивоја Кораћа као европско такмичење, бројне националне титуле и купове...

Пешић (68) је на конференцији за новинаре у Скупштини града Пирота открио да су му ФИБА и једна немачка издавачка кућа раније предлагали да напише књигу о свом кошаркашком путу, али да је томе могао да се посвети тек у последње две године, када је због неколико операција направио паузу у раду.

"Драго ми је да књига креће из Србије, из мог Пирота, јер то је логичан пут. На интернету је могуће пронаћи шта сам све освојио, где сам побеђивао и губио, али нећете видети како се стиже до тога. У овој књизи открићу како сам долазио до успеха и како сам се носио са победама и поразима", испричао је Пешић.

У првом, аутобиографском делу књиге, популарни Кари пише о важним етапама свог живота и каријере, а посебно место имају поглавља "Бормио 1987" и "Индијанаполис 2002", где је реч о светским титулама, уз победе над моћним селекцијама САД.

Други део књиге чине фотографије, а у трећем делу се Пешић, као ментор ФИБА за обучавање кошаркашких тренера широм света, обраћа првенствено колегама и одговара на стручна питања која су му најчешће постављана.

Издавач књиге биће компанија "Пи Прес" из Пешићевог родног Пирота, уредник књиге је Бобан Митић, а коаутор Александар Милетић, новинар "Политике", који је већ објавио књигу о легендарном Бориславу Станковићу, дугогодишњем генералном секретару ФИБА.

"Велика нам је част што ћемо бити издавачи књиге најпознатијег грађанина Пирота, господина Светислава Пешића. Књига ће бити преведена на немачки, шпански и енглески, имајући у виду то да је аутор светска личност", казао је у име издавача Бобан Ранђеловић.

Градоначелник Владан Васић истакао је да ће град Пирот подржати сваки пројекат везан за Светислава Пешића.

"Имајући у виду лик и дело господина Пешића, али и то да је промотер и почасни грађанин Пирота, ми ћемо увек подржавати све што он ради јер то је уједно и промоција нашег града. С нестрпљењем очекујемо ову књигу, чији ће део тиража град Пирот откупити за школе, библиотеке, спортске клубове и све важне госте Пирота".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар