Комби улетио међу пјешаке

Комби који је превозио плинске боце улетио је јутрос међу пјешаке у центру Шангаја, при чему је 18 људи повријеђено, објавиле су локалне кинеске власти, преноси АП.

Свијет 02.02.2018 | 08:49
Комби улетио међу пјешаке
Наводи се да је шангајска полиција саопштила да је судар изазвао 40-годишњи возач комбија по имену Чен, који је пушио цигарету током вожње и нехотице упалио гас који је превозио.

Агенција примјећује да дјелује да полиција одбацује страховања да би могло да се ради о нападу изведеном у центру кинеске финансијске метрополе у којој живи скоро 25 милиона људи.

Наводи се да су возач и још двије особе озбиљно повријеђени, а за возача се наводи да до сада није имао кривични досије и да је радио за локалну компанију за производњу метала. Полиција је против њега повела истрагу због превоза опасних материјала.

Шангајски лист "Синмин ванбао" објавио је да је комби ударио у пет до шест особа који су чекале на прелазак улице, а локални дневник "Пенгпај" је навео да је у возилу било шест људи и неколико плинских боца које се обично користе за кување и гријање.

АП наводи да се испред шок собе у болници "Чангџенг" налазе полицајци и да је медицинска сестра казала да се повријеђенима указује помоћ.

Америчка указује да се инцидент догодио у вријјеме када је британска премијерка Тереза Меја, која борави у посети Кини, држала говор на пословном скупу у Шангају.

(Тањуг/НН)

Коментари / 0

Оставите коментар