Канга коначно у Спарти! Звезда: Хвала ти!

Досадашњи фудбалер Црвене звезде Гелор Канга званично је прешао у прашку Спарту, објавили су црвено-бели.  Канга потписао! Уговор на две и по године, Габонац успешно прошао лекарске прегледе.

Фудбал 02.02.2018 | 10:15
Канга коначно у Спарти! Звезда: Хвала ти!
Звезда се од габонског везисте опростила поруком на Инстаграму "Канга, хвала ти".

Канга је ове зиме чак четири пута одбијао Спарту, али је из петог покушаја склопио договор са клубом против кога је блистао летос и био вероватно најзаслужнији за елиминацију у квалификацијама за Лигу Европе.

Звезди ће на име обештећења припасти милион евра, исто колико и Канги за плату на годишњем нивоу.

У Спарту је стигао и бивши фудбалер Црвене звезде Михаило Ристић, на једногодишњу позајмицу из руског Краснодара. Некадашњи тандем Црвене звезде у новом клубу дочекао је бивши саиграч Срђан Плавшић.

Сага о одласку Гелора Канге је готова, пошто је досадашњи везиста Црвене звезде потписао уговор на две и по године са Спартом из Прага. 

Звезда се од габонског везисте опростила поруком на Инстаграму "Канга, хвала ти". Канга је ове зиме чак четири пута одбијао Спарту, али је из петог покушаја склопио договор са клубом против кога је блистао летос и био вероватно најзаслужнији за елиминацију у квалификацијама за Лигу Европе.

Београдском клубу ће на име обештећења припасти 1.000.000, исто колико и Канги за плату на годишњем нивоу.

Габонски интернационалац је успешно прошао лекарске прегледе у чешкој престоници и комплетирао прелазак у екипу у чијој елиминацији из квалификација за Лигу Европе је летос учествовао.

Канга је у Црвену звезду дошао у лето 2016. године из руског Ростова, за црвено-беле је одиграо 60 утакмица и постигао 13 голова, али за то време није успео да освоји ниједан трофеј.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар