Звезда изнела жалбу, УЕФА данас одлучује о суспензији!

Европска фудбалска унија донеће у петак одлуку о жалби Црвене звезде на утакмицу без публике против московског ЦСКА.  Звезда још чека. . .

Фудбал 02.02.2018 | 09:45
Звезда изнела жалбу, УЕФА данас одлучује о суспензији!
Звезда је у четвртак на саслушању у Ниону изнела жалбу на одлуку Дисциплинске комисије УЕФА.

Црвено-бели су кажњени од УЕФА због транспарента који је био намењен хашком затворенику Ратку Младићу на мечу са БАТЕ у Белорусији.

Европска кућа фудбала суспендовала је Звезду са једном утакмицом играња без гледалаца, што аутоматски значи да ће стадион "Рајко Митић" бити без навијача црвено-белих боја на мечу са Московљанима.

Клуб из Љутице Богдана одмах је уложио жалбу, а како преноси руска агенција УЕФА ће 1. фебруара размотрити исту.

Екипа Владана Милојевића 13. фебруара састаје са ЦСКА у шеснаестини финала ЛЕ, док је реванш на програму осам дана касније.

"ТАСС" преноси да ће 200 навијача из Москве моћи да дође у Београд и бодри свој клуб.

Звезда је већ продала око 30.000 карата пред овај меч и са нестрпљенем се ишчекује одлука УЕФА.

Хоће ли прва утакмица шеснаестине финала Лиге Европе, Црвена звезда - ЦСКА Москва (13. фебруара у Београду), бити играна пред крцатим или празним трибинама стадиона Рајко Митић - још није познато.

Црвено-бели су у четвртак поподне образложили своју жалбу Дисциплинарној комисији Европске фудбалске уније и сада им предстоји ишчекивање.

Постојала је могућност да коначна одлука буде саопштена током вечери, међутим, то се није догодило, тако да се и даље чека.

Подсетимо, УЕФА је казнила Звезду 50.000 евра и једном утакмицом на домаћем терену пред празним трибинама због транспарента подршке генералу Ратку Младићу, који се појавио међу њеним навијачима током утакмице у Белорусији против БАТЕ Борисова.

Порука је била "Хиљаду доживотних да су ти дали частан Србин тебе слави".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

02.02.2018 08:54

Једноставно је. Звезда а ни остали клубови неће, или не желе или несмију да се рјеше оваквих навијача, који у ствари нису навијачи него хулигани и криминалци. Чак шта више, купују им улазнице и плаћају трошкове за пут у иностранство, а ови им враћају како већ враћају. Звезда када игра пред празним трибинама боље и прође, јер тада су сигурни да неће бити новчано кажњени. Каква је потреба истицати некакве пароле, па није стадион за то. Узмите примјер утакмице Аусттрија-Србија, када су прво извиждали химну Аустрије а онда истакли Гаврила Принципа. Стидио сам се поред телевизора гледајући те сцене. Зато, није проблем у УЕФА него у Звезди, Србији , друштву. Можда ће неко рећи да сам ја луд, али то је мој став по питању ових и оваквих навијача због којих човјек неможе доћи нормално са дјецом на утакмицу, јер мора пазити да ли ће му неко избити око и хоће ли се жив вратити кући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

02.02.2018 13:39

Свака част царе ниси луд него потпуно у праву и ја се слажем с твојом констатацијом.