Ђукић: Ђерлек је откровење!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић хвали своју екипу после прве победе на припремама, а посебно младог везисту Армина Ђерлека. Леви бек Милетић прошао тест за штопера.

Фудбал 02.02.2018 | 10:45
Ђукић: Ђерлек је откровење!
Партизан је забележио први тријумф на припремама на Кипру, али то је тек један од степеника у "операцији: Викторија".

Било је прилично позитивних ствари у мечу против кипарског прволигаша Ермиса Арадипуа, који баш и не може да се похвали неким посебним квалитетом. Пре свега, намећу се млађи играчи жељни минутаже и доказивања, а била је ово и прилика да се испробају нека решења у случају да се догоде неке непридвиђене ствари.

Те непредвиђене ствари су се већ догодиле. Повреда штопера Бојана Остојића је забринула све у црно-белом табору. Зато је Ђукић желео да проба левог бека Немању Г. Милетића на позицији штопера (коју он, додуше, јесте раније играо у Јавору из Ивањице).

Ако неко зна да ли је "положио тест" онда је то неко ко је фудбалско име изградио управо на тој позицји.

"Немања је добро радио. Због Остоје (Остојића, прим. аут.) гледамо шта можемо да радимо и пробамо. Милетић је професионалац, стабилан је играч и на њега можеш да рачунаш", рекао је Ђукић извештачима српских медија после победе над кипарском екипом.

Ђукић је потврдио оно што су видели сви који су посматрали меч (било уживо, било путем ТВ Партизан). Армин Ђерлек јесте био један од најбољих на терену.

"Ђерлек је одиграо комплетну утакмицу, дао је квалитет између линија. Он играч који заиста даје интересантне ствари и поред своје младости веома је зрео, стабилан. Тражи лопту и што је најбитније добро ради за екипу. Откровење је ових припрема", хвали Ђукић кадетског репрезентативца Србије.

Посебна тема увек је Сејдуба Сума. Од њега се увек много очекује. У такмичарским утакмицама није показао ни делић онога што уме. Али, данас је наговестио да би пролеће могло да буде његово...

"Супер! Супер је радио за екипу, веома добро је одрадио меч, Нисмо хтели више да ризикујемо, па је изашао после 60 минута. Осећа се добро и на добром је путу да помогне", кратка је анализа Ђукића о најскупљем играчу Партизана у историји.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар