Конте: Тим је на максимуму - ЛШ велики успјех!

"Радимо све што је потребно и дајемо 120 посто себе, приближио сам ову екипу њеном максимуму. Међутим, ако се неко не слаже с тим да будем овдје, онда морам да прихватим такву ситуацију, рекао је Конте.

Фудбал 02.02.2018 | 12:00
Конте: Тим је на максимуму - ЛШ велики успјех!
Фудбалери Челсија, актуелног шампиона Енглеске, синоћ су у 25. колу Премијер лиге претрпјели неочекиван дебакл на домаћем терену од Борнмута, који је славио с чак 3:0.

Ипак, Антонио Конте је, упркос тешком поразу и чињеници да би "плавци" могли остати без пласмана у Лигу шампиона, нагласио да ради одличан посао и да је екипа близу свог максимума.

"Радимо све што је потребно и дајемо 120 одсто себе, приближио сам ову екипу њеном максимуму. Међутим, ако се неко не слаже с тим да будем овдје, онда морам да прихватим такву ситуацију. Осјећам се опуштено зато што знам да радим одличан посао", истакао је Конте.

Италијански тренер је свјестан да ће борба за једно од прва четири мјеста, која воде у Лигу шампиона, бити изузетно тешка и неизвјесна до краја сезоне.

"Морамо бити забринути, јер неће бити лако. Морамо се борити. Морамо бити спремни за борбу. Мислим да играчи почињу схватати да ће се ове сезоне борити за пласман у Лигу шампиона. Ако желимо да сањамо и не видимо стварност, онда вам могу рећи да ћемо се борити за титулу. Ипак, важно је ствари сагледати реално и бити свјестан да ће и пласман у Лигу шампиона бити велики успјех", закључио је Конте.

У сусрету с Челсијем цијелу утакмицу на голу Борнмута био је бх. репрезентативац Асмир Беговић који је сачувао мрежу и тако се "осветио" бившем клубу.

Да Челси нема баш јасну идеју на који начин жели да ојача напад у ком се Алваро Мората слабо снашао од доласка из Реала, најбоље је могло да се види овог јануара када су редом у везу са клубом довођени бројни високи и снажни нападачи, попут Едина Џека или Ендија Керола. Али, да овај клуб уме да се снађе у незавидној ситуацији показао је финиш прелазног рока када је Абрамович са сарадницима буквално довео под морање Арсенал да им прода Оливијеа Жируа како би остварио свој циљ и завршио трансфер Пјера-Емерика Обамејанга из Борусије Дортмунд.

"Плавици" након 25 кола заузимају четврту позицију са 50 бодова, чак 18 мање од лидера Манчестер ситија. На другом мјесту је Манчестер јунајтед са 53, а на трећем Ливерпул са 50. У борбу за Лигу шампиона могу се укључити и петопласирани Тотенхем који има 48 бодова, те Арсенал који је позицију испод са 42.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар