Звездин "Чупа" се брзо намеће, а тек му је 17!

Страхиња Ераковић оставља одличан утисак на припремама Звезде у Анталији.

Фудбал 04.02.2018 | 00:00
Звездин "Чупа" се брзо намеће, а тек му је 17!
Одлазак на припреме првог тима за младе фудбалере углавном служи као стицање искуства и упознавање са оним што их ускоро чека. Део процеса адаптаије, који код неких траје дуже, а некима уопште и није потребан.

Међу ове друге, чини се по виђеном у Анталији, спада штопер Црвене звезде Страхиња Ераковић.

Момак који је 22. јануара напунио тек 17 година пружио је одличне партије против Динама из Бреста и Силекса.

Против Белоруса га није пореметило то што је на терен морао изненада, због повреде Абрахама Фримпонга после само пола сата игре. Истрчао је на траву пун самопоуздања и концентрацију задржао све до краја.

Током утакмице водио је дуеле и са некадашњом звездом кијевског Динама, Артемом Милевским, али није попустио и допустио ривалу да затресе мрежу Звездиног гола.

"Обе утакмице су биле тешке и драго ми је да сам их добро одиграо", скроман је био Ераковић у разговору за МОНДО.

Против Силекса је требало да одигра цео меч, али га је нажалост повреда онемогућила на 15 минута до краја.

"Незгодно сам стао и искренуо зглоб, па ми је тренер Милојевић рекао да се не враћам у игру, иако нисмо имали више замена, јер није хтео да се озбиљније повредим", објаснио нам је млади фудбалер шта се догодило.

Ераковић је у Звезди од своје девете године, а у последње време напредак се одвија као на траци.

Због фризуре и тршаве косе, Ераковића прати надимак "Чупа".

"Тај надимак ми је дао још Тома Милићевић и од тада ме прати. Одавно имам ову фризуру и нема шансе да бих је мењао, осим ако се једног дана догоди да нешто 'преломим' у глави".

Током првог дела сезоне у само пет дана два пута радовао се победама над највећим ривалом, Партизаном. У конкуренцији кадета било је 4:2, док су омладинци славили 4:1.

"Сада је на реду сениорска победа", кроз осмех је поручио тинејџер из Батајнице.

Позив на припреме А тима уследио је после признања за најбољег играча кадетске селекције црвено-белих у 2017. години. Мислио је Ераковић да ће путовати само на Кипар, где се радило на кондицији, али га је Владан Милојевић повео и у Турску.

"Нисам знао да ћу бити позван и на други део. Изнендила ме је таква одлука, али сам задовољан због ње и трудим се да максимално искористим шансу", признаје млади штопер и додаје:

"Немам трему, одлично сам примљен у екипу иако сам најмлађи, што ми много значи. Добијам савете од саиграча, нисам уопште запостављен, стварно су момци прва лига".

Као најмлађег у тиму, чекају га посебна задужења.

"Нормално је да најмлађи носе лопте и све што треба за тренинг, не пада ми то тешко", рекао нам је Ераковић и истакао задовољство што има прилику да ради са једним од најбољих тренера за младе играче у Србији, Миланом Косановићем.

"Феноменалан је тренер, уме да се шали са играчима, али морамо да испуњавамо све задатке које постави пред нас".

Вредан рад сигурно ће се исплатити уколико Страхиња Ераковић настави у досадашњем ритму, а када ће то бити, одлучие стручни штаб на челу са Владаном Милојевићем у договору са дирекором Омладинске школе Црвене звезде, Драганом Младеновићем.

Једно је сигурно, по виђеном у Анталији црвено-бели не морају да брину за штопера.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар