Предсједништво на вечери са Долом

Заједничка вечера Драгана Човића, Бакира Изетбеговића и Младена Иванића са предсједником Европске народне странке Јозефом Долом одржана је синоћ, а данас ће бх. лидери обавити појединачне разговоре са лидером Европске народне странке.

Босна и Херцеговина 01.02.2018 | 09:14
Предсједништво на вечери са Долом
"Измјене Изборног закона - кључ за европску будућност БиХ", наведено је на званичном Тwиттеру предсједавајућег Предсједништва БИХ Драгана Човића.

Трочлано Предсједништво БиХ у сриједу је отпутовало у Брисел гдје ће се састати са предсједником Европске народне странке, те званичницима Европске уније. Главна тема ће бити измјене Изборног закона БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић је казао да ће сви изнијети своје приједлоге и покушати пронаћи компромис, ако га је уопште могуће наћи.

"Ја ћу остати оптимистичан и док год постоји шанса требамо учинити све да кроз законске измјене дефинишемо начин избора чланова Предсједништва БиХ и Дома народа те власти у Мостару и онда у миру очекивати изборе и примјену изборних резултата", поручио је Човић.

Он је рекао да ће се у Бриселу разговарати и о европском путу БиХ. Подсјећа да предсједник Европске комисије Жан Јункер долази у БиХ 28.фебруара.

"Вјерујем да је то можда и посљедња шанса да му тада формално уручимо одговоре на Упитник Еуропске комисије и створимо тиме једну атмосферу у којој се можемо надати кандидатском статусу, јер сам увјерен да имамо шансу, због промјена у ЕУ, бити у истом пакету с остале четири земље о којима се говори – Албанијом, Македонијом, Црном Гором и Србијом. Али, за то морамо више радити и свакако учинити све да дође до измјена изборног закона како не бисмо ушли у већу кризу од ове коју имамо", изјавио је Човић.

(Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Карадоз

01.02.2018 08:29

Кад мало размислим није лако ни овим политицарима, те молитвени доруцак, па радни руцак онда радна вецера. Колко хране постени политицар треба да поједе да би се досло до неког рјесења. Ено Бакир се удебљао а пртитисак а масноца ма иди бјези тезак је то посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.02.2018 05:00

И Јос путовање сваки појединацно СА авијоном да им небуде тијесно а засто БИ СЕ и гурали а како видим ми смо гори öд свих дрзава у окрузењу и албанија нас или црна гора претекла захваљујуц овој тројици.

Name

Јоја

01.02.2018 08:33

Ал прво сејдици финци рјесит па онда остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цовиц

01.02.2018 09:01

Ови латини само лоповску политику восе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

01.02.2018 10:07

Главна карактеристика неког облика владавине је СТАНДАРД! Како народ живи, какав је квалитет живота...а не ко је од елите више покрао од државе и народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

01.02.2018 10:11

Нека здеру вазно је да су они цимбеници без коих се не мозе.ста год да договоре не вреди док Додик не потписе.

ОДГОВОРИТЕ