Немања Видић: Сад волим елегантне спортове...!

Ужичка стена о томе како проводи "пензионерске дане", али и о "посебним", Жозеу Мурињу и сер Алексу Фергусону.

Фудбал 03.02.2018 | 10:00
Немања Видић: Сад волим елегантне спортове...!
Немања Видић, откако је пре две године "окачио копачке о клин" смањио је појављивање у медијима практично на нулу. Тек ту и тамо се појави као амбасадор Манчестер јунајтеда или неког спонзора, док остатак времена проводи у уживању и дружењу углавном са три сина и супругом. А пошто је познат његов мање-више оправдан (не)однос према српским медијима, тако је било која вест или абер о њему злата вредан.

И баш те спонзорске активности су га ових дана мало вратиле у наш фокус. Ужичка стена је промовисала нове копачке свог спонзора у Дубаију где је одговарао на питања медија, откривши притом да две године није такао лопту!

"Повукао сам се из фудбала пре две године и готово да нисам такао лопту од тада! Играо сам само опроштајни меч за Мајкла Керика у јуну 2017. и то је све", открио је један од најбољих штопера свих времена, "Сада волим спортове у којима нема контакта. Довољно сам их имао у каријери, много удараца у главу, контузија, вртоглавица... Тако да сада волим елегантније спортове. Понекад урадим неки интервју, дружим се са људима, путујем, радим на тренерској про-лиценци и покаткад амбасадорски посао за Јунајтед. Имао сам неколико узбудљивих година и сада не мислим о послу, већ само уживам у животу. Фудбал није толико важан, колико социјализација деце, њхово зближавање, зато сва три моја сина тренирају фудбал, али без икаквог притиска".

Некадашњи капитен Црвених ђавола, али и наше репрезентације, дао је свој суд и о актуелном тренутку у Јунајтеду, пре свега о Жозеу Мурињу и Алексу Фергусону.

"Мурињо је топ менаџер, али никада нисам радио са њим. Али радио са са сер Алексом, а то нимало није лоше, зар не! Он је заиста посебан! Поседује много квалитета, као што је велико знање, лидерство, зна како да се односи према људима, како да створи средину у којој ће играчи напредовати, дати најбоље од себе за клуб. Свако ко је играо за њега мислим да је дао 120 посто могућности. А то не може много тренера да учини. Уме јасно и директно да каже шта очекује од тебе, али никада није тражио ствари које играч не може да учини.  То би мени била и највећа критика многим менаџерима."

Сер Алекс је поставио управо нашег аса за капитена, уз Ерика Кантону до тада јединог "не-Британца" који је добио тако велику част на Олд Тарфорду. О томе какав је био њихов однос, одлично описује Видићево присећање:

"Много лепих сећања имам на сарадњу са Фергусоном. Он баш воли да прича вицеве и збија шале. Али када би причао виц ништа га нисам разумео на његовом, шкотском акценту. Смејао сам се као да сам схватио, шта ми је друго преостало..." , закључио је Видић заСпорт360.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар