КРК: Сви желе пехар, а мисле само о првом ривалу!

Тренери екипа учесника Купа Радивоја Кораћа истакли су после жреба за завршни турнир најмасовнијег домаћег такмичења да у Ниш одлазе са жељом да освоје трофеј.

Кошарка 31.01.2018 | 20:45
КРК: Сви желе пехар, а мисле само о првом ривалу!
Вољом жреба у Кући кошарке одређени су парови завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, који ће од 15. до 18. фебруара бити одржан у Нишу.

У четвртфиналу састаће се ФМП - Металац и Црвена звезда - Борац у четвртак, док ће у петак снаге одмерити Мега Бемакс - Динамик, односно Партизан - Златибор.

Бранилац трофеја Црвена звезда жели да настави успешан низ, упркос напорном распореду на два фронта - Евролиги и АБА лиги.

"Знају се наше амбиције, не само у купу, него и за целу сезону, а оне су највише. Оно што је за нас специфично је да до купа имамо још четири важне утакмице, две у Евролиги, две у АБА лиги. Зато смо у овом тренутку више фокусирани на оно што нас очекује до купа", рекао је тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић.

Црвено-бели се налазе у успону форме, а претходних дана уписали су победе против Олимпијакоса у Евролиги и Партизана у регионалном такмичењу.

"Поред великих победа имамо и мале, које су ми значајне. Једна од тих је да се види напредак свих играча, не само носиоца, већ и млађих, који су имали почетну кризу. Уз враћање тих играча, носиоце и подизање форме, дошле су и велике победе - историјска против Олимпијакоса и победа у дербију, које су увек важне за клуб. Права искушења нас заправо тек чекају, борба за трофеје и праве ствари", рекао је Алимпијевић.

Партизан ће на почетку Купа Радивоја Кораћа играти против Златибора, а тренер Ненад Чанак напомиње да ће његов тим покушати да направи корак више.

"Свакако да је амбиција Партизана да увек иде на трофеј. Прошле године пораз у финалу. Ове године крећемо против екипе Златибора, свакако да смо фаворити у том дуелу, али ниједна екипа није случајно у Нишу. После петка ћемо размишљати шта и како даље, како доћи до финала, што је и циљ, борба за трофеј", рекао је Чанак.

Мега Бемакс у четвртфиналу игра против Динамика, а пре две године су освојили Куп Радивоја Кораћа. Тренер Дејан Милојевић се нада да ће његова екипа и ове године бити изненађење.

"Куп је реално најлакше освојити, треба да добијеш три утакмице и освојиш титулу. Много је теже доћи до било ког трофеја у првенству, зато је куп најзанимљивије такмичење, где се игра дан за даном и често фаворити губе. Увек се надам и нада постоји, можда ми будемо то изненађење ове године".

Милојевић је оценио да је њихов дуел најзанимљивији у четвртфиналу.

"Динамик је одлична екипа, имају одличног тренера, лидери су домаћег првенства и сигурно нас чека тежак посао. У последње време смо подигли форму и верујем да ће до купа то бити још боље и да ћемо доћи у праву форму у правом тренутку", оценио је стратег Меге Бемакса.

Тренер Златибора из Чајетине Вања Гуша најавио је да се његов тим неће предавати и да у Ниш иде са жељом да покаже најбољу кошарку.

"Част нам је што учествујемо у купу и што смо овде. Идемо на Партизан, а да бисмо дошли до Партизана, ми смо се намучили поштено. Да бисмо дошли до овде имали смо пет утакмица у Купу Србије. Много смо се намучили и не идемо тамо туристички. Можда мало изгледа смешно, Партизан је апсолутни фаворит, али Златибор је група ратника која иде тамо да пружи све од себе, па, Боже мој", рекао је Гуша.

Тренер Металца Михаило Почек казао је да је његова екипа аутсајдер на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа.

"Апсолутни смо аутсајдери, идемо у Ниш да пружимо што лепшу кошарку и да се прикажемо српској кошаркашкој јавности. Поновио бих још једном да нам је част што смо учесници финалног дела и да ћемо у Нишу бити на нивоу на коме смо до сада били. Нама је велика част што смо у завршници овако лепе манифестације", рекао је Почек.

Полуфинални мечеви Купа Радивоја Кораћа играће се у нишкој дворани Чаир у суботу, 17. фебруара, од 17 и 21 час, док је дан касније на програму финале од 21 сат.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар