Вучић сутра у посјети Аустрији

На позив предсједника Аустрије Александера ван дер Белена, предсједник Србије Александар Вучић сутра поподне стиже у Беч, у радну посјету, а одмах по доласку састаће се са представницима Привредне коморе Аустрије и аустријским привредницима, који већ раде у Србији или желе да инвестирају у нашу земљу.

Србија 31.01.2018 | 13:51
Вучић сутра у посјети Аустрији
Предсједник Вучић у петак ће, како најављују из кабинета предсједника Аустрије, бити дочекан са војним почастима испред палате Предсједништва Аустрије, након чега је планиран разговор у четири ока шефова две државе.

Слиједе разговори предсједника Аустрије и Србије наставити уз присуство делегација двије земље, а по завршетку састанка Ван дер Белен и Вучић ће се обратити медијима.

Састанак и са канцеларом

Предсједник Србије састаће се у Бечу и са новим аустријским канцеларом Себастијаном Курцом, а након састанка предвиђено је такође заједничко обраћање медијима.

На крају посјете предсједника Србије Бечу планиран је састанак са предсједником аустријског парламента Волфгангом Соботком.

Главна тема разговора шефа српске државе са аустријским домаћинима, поред билатералне сарадње, биће, како је најављено, и ситуација у региону и прије свега приближавање Србије ЕУ.

Аустријски канцелар Себастијан Курц најавио је, у интервјуу Тањугу, да ће са предсједником Вучићем разговарати о томе како Аустрија током предсједавања Европској унији, у другој половини године, може допринијети даљем подстицању европске перспективе Србије.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

хахаха

31.01.2018 13:27

А примарна посјета је Новоматиц Адмиралу за кога Вучић и Додик перу новац, Вучић Новоматицов прљави новац пере преко фирми НОВО ИНВЕСТМЕНТ доо из Београда и АДМИРА доо из Крагујеваца,а сиромашни Додик преко фирми НОВО РС доо и РСА Гаминг доо из Бањалуке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

31.01.2018 14:15

браво за коментар све рецено

Name

ре

31.01.2018 14:28

Значи ништа се на пере преко Аустрије......штета да оде а да се не опере.

Name

Млађо

31.01.2018 15:53

Ма јок,какво прање.Иде човјек у посјету Курцу.

Name

ГОРАН БОСЊАК

01.02.2018 07:28

ТАЦНО ТАКО. НОВО РС ДОО И РСА ГАМИНГ ДОО СУ НАСЕ ПРИВРЕДЈИВАЦЕ У ЦРНО ЗАВИЛИ. ХОЦЕ МИЛОРАД ДОДИК ДА СВИ ПОСЛОВИ БУДУ ЊЕГОВИ ПА ТАКО И ПОСАО СА КАЗИНИМА. САМО И ТОМЕ ЈЕ ДОСАО КРАЈ.

Name

Министарство Просвете и " Културе " РЕПУБЛИКЕ НАМ СРПСКЕ

01.02.2018 07:43

А сад те фирме Ново РС доо и РСА Гаминг доо поред прања новца су се поцеле бавити " хуманитарним активностима " и то преко министарства просвете и културе РС,а стварни циљ је да новац који из ЕУ стигне за " културу " РС буде извуцен на Додикове рацуне у Аустрији и то преко РСА Гаминг доо и Ново РС доо. До сада су Ново РС доо и РСА Гаминг доо пљацку и прање новца радили преко Јове Радукица и министарства финансија РС,а сада Додик сири посао и на друга министарства.

Name

АВ

31.01.2018 18:43

Има сусрет с Курцом у четири ока, иза затворених врата.

ОДГОВОРИТЕ