Радници Криваје изашли на улицу

Радници Криваје јутрос су блокирали саобраћај у центру Завидовића. Након што су се окупили на збору у 7. 30 сати, испред капије “Пилана” гдје је одржана прозивка радника, радници су се упутили ка центру града гдје су блокирали саобраћајнице.

Босна и Херцеговина 31.01.2018 | 10:28
Радници Криваје изашли на улицу
Блокиране су три раскрснице у трајању од три сата као знак упозорења ради убрзавајна поступка процесуирања одговорних за пропадање предузећа. Радници траже и раскидање уговора са ортачком групом који је потписан за вријеме претходног мандата Владе ФБИХ не челу с СДП-ом. 

Влада Федерације БИХ обавијестила је јавност прије неколико дана да је у припреми подношење извјештаја о почињеном кривичном дјелу у завидовићкој Криваји.

На питање о каквом кривичном дјелу се ради, премијер Фадил Новалић каже:

- Ради се о застрашујућој злоупотреби. У завидовићкој Криваји некада је радило 1200 људи, тако што је изнајмљена приватној компанији. Онда је претходни сазив Владе прекинуо тај уговор и увео ортачку групу - нове четири фирме, те са 1200 свела на 800 људи. Имовину је дала на приватне фирме, а фирма у којој је радило 800 људи остала без имовине. Чак је са завода за запошљавање дала 6,5 милиона КМ.

Он додаје да данас нема имовине.

- Отишла је приватним фирмама. Имамо 800 радника на улици, а она фирма која је радила прије ортачке групе сада нас тужи и добиће нас за осам милиона КМ. Штета сва припада Влади Федерације и радницима без посла, а корист ортачкој групи, приватницима. Коначно је вријеме да неко одговара и позивам правосудне органе да се покажу на овом случају. Не треба бити стручњак да се покаже да је Влада кроз повезивање стажа дала 19 милиона марака, изгубила власништво и добила 800 незапослених. Ми стојимо на располагању и нудимо помоћ искључиво овима који су остали без посла, каже Новалић

(Вијести) 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ро

31.01.2018 10:21

Можда по доручак одоше ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕНСЕДИН

31.01.2018 10:44

У Б.луци нико не смије да помисли да изадје на улицу и показе своје задовољство тј. незадовољство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.01.2018 12:25

Од 5 мг.

Name

Сандокан

31.01.2018 13:30

Џаба и излазити на улице,опет они раде шта хоће,и док је народ овако глуп,благо њима,са овако глупим гласачким тјелом... АКЦИЗЕ СУ ДОКАЗ ЗА ТО!