Сљедећа сезона кочи "трејд" Миротића!

Црногорско-шпански крилни центар не пристаје на прелазак из Чикага у Њу Орлеанс под постојећим условима.

Кошарка 02.02.2018 | 11:15
Сљедећа сезона кочи "трејд" Миротића!
Четири дана након тешке повреде Демаркуса Казинса, због које Ол стар центар неће моћи да игра између осам и 10 месеци, Њу Орлеанс Пеликанси налазе се на трагу трампе којом ће, надају се, умањити последице великог хендикепа.

"НБЦ Спортс Цхицаго" објавио је да ће Пеликанси довести крилног центра Булса Николу Миротића, а у замену за њега дати центра Омера Ашика и право бирања у првој рунди драфта.

Кратко време је тај "трејд" сматран извесним, а онда је ЕСПН сазнао да је договор, за сада, пао у воду.

Разлог је то што у уговору Миротића и Чикага постоји опција по којој клуб треба да се изјасни да ли ће му у сезони 2018/19 гарантовати плату од 12,5 милиона долара.

У таквим случајевима играч има право да се сложи или не сложи са "трејдом", а Миротић тражи да то Булси и учине и тако му обезбеде бар годину и по дана боравка у Њу Орлеансу. Али, питање је да ли би у тој варијанти и даље био атрактиван за Пеликансе, јер је познато да НБА тимови приликом зимских трампи нарочито цене уговоре који истичу на крају актуелне сезоне.

Уврежено мишљење било је да Подгоричанин чека да буде "трејдован" од тренутка када је завршио у болници услед крошеа који му је на тренингу пред старт сезоне пласирао саиграч Боби Портис.

Испрва, Миротић није желео да комуницира ни са ким у тиму и веровало се да ће га Чикаго "трејдовати" чим 15. јануара истекне уговорна забрана, али то се није догодило. Напротив! Он је после опоравка заиграо фантастично - од 8. децембра до данас бележи 16,8 поена и 6,4 скокова по утакмици, за просечно 25 минута.

"Буги" Казинс покидао је Ахилову тетиву прошлог петка, услед чега ће морати на операцију и потом на дуг опоравак, тако да Пеликансима прети реална опасност да без адекватне замене скрену са пута ка априлском плеј-офу.

Рок за обављање "трејдова" у НБА истиче 8. фебруара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар