Необично: Шта се шаље аутобусом?

Некада у војску, а данас због студирања или запослења у неки други град, родбина шаље пакете аутобусом. “Ово се може видјети само код нас”, причају уз осмијех возачи чија су искуства урнебесна. Превозили су све и свашта, али и вриједне пошиљке које нису смјели да приме.

Република Српска 30.01.2018 | 20:37
Необично: Шта се шаље аутобусом?
Легендарна сцена из филма “Ко то тамо пева” у којој се аутобусом превозе прасићи, реална је слика данашњице. Животиње се, наиме, налазе на списку нереалних жеља за превоз пошиљки аутобусом, причају нам возачи.

Чедо Лучић који вози линију за Беч доживео је различита искуства и необичне захтјеве пошиљаоца.

“Управо ме један господин питао да повезем ролетне за Беч... Траже људи да превезем и прозоре, неке ствари које су јефтиније овдје, а које се користе за кућне потребе, али најчешћи захтјев је храна за студенте који се тамо налазе.“

И Славиша Зарић, дугогодишњи возач, има сличних искустава о којима прича уз смијех.

“Питали су људи да превезу јаја за Васкрс. То нам је донекле и прихватљиво, то су мале пошиљке па изађемо у сусрет, али јагањци и прасићи... То је већ повелико и представља проблем.”

У гепеку аутобуса могу се наћи и старе гуме, намјештај, храна. Људи шаљу све и свашта, слажу се возачи.

“На првом мјесту је храна, поготово око новогодишњих и божићних празника. На другом је гардероба и обућа, а нађе се по која књига коју студенти забораве. Ми се трудимо да све то и прегледамо да не би имали проблема на граници, али ту је и повјерење у наше путнике.”

Интересантно је да возачи на линијама за дијаспору кажу да више ствари возе одавде у иностранство, него што се шаље онима који живе овдје, прича Чедо Лучић.

“Што се тиче пошиљки одавде за иностранство, углавном родитељи шаљу храну и слаткише студентима у мањим количинама. Из дијаспоре се ријетко шта шаље. Углавном је то новац или компјутерска техника.“

Још један возач из Србије прича како је из Грчке возио пун кофер лимуна, али и камења. Док сам уносио кофере, покушао сам да подигнем један који је био претежак. Питао сам шаљиво жену којој је кофер припадао да ли је у њему камење, на шта ми је она одговорила: "Да, треба ми за акваријум за рибице".

Једна дјевојка је враћала у пријестоницу пун кофер лимуна, а као оправдање навела је нижу цијену. И даље ми нису јасне ни једна ни друга - уз осмијех каже возач.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

црис

30.01.2018 19:53

ја шаљем само пуницу назад кући,и никад ми није жао почастити возача

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

30.01.2018 20:15

суперрррр

Name

боба

30.01.2018 20:40

добри наши возачи,заиста су добри људи...нема већега севапа него студенту довести пакет,не мораш ићи у цркву то је севап прави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

30.01.2018 22:44

Не вози га дзабе и не носи на ледјима .

Name

Сале

31.01.2018 07:42

Опет...

Name

Србин

30.01.2018 22:23

А вама возацима као теско да то повезете. Узмете једну плату само на томе а сто ви цигарете превозите то је друга прица..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

31.01.2018 00:24

Па није им бас мрско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

31.01.2018 01:39

Славиша легендо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фар

31.01.2018 10:09

Ја сам једанпут замолио возача аутобуса да ми из Сарајева пребаци у Крањ мјешалицу за бетон и није хтио. Онда сам схватио да он има нешто против мене. Не знам шта сам му се могао замјерити. Тог возача нисам више никад ништа замолио. Ма не знам какав је то човјек.

ОДГОВОРИТЕ