Квартет БиХ на ЗОИ - битно је учествовати!

Олимпијски комитет БИХ данас је представио четворо бх. спортиста који ће наступити на Зимским олимпијским играма које ће се одржати од 9. до 25. фебруара.

Остали спортови 01.02.2018 | 22:40
Квартет БиХ на ЗОИ - битно је учествовати!
БиХ ће у Пјонгчангу представљати Елведина Музаферија, Емир Локмић (алпско скијање),Младен Плакаловић и Тања Каришик (скијашко трчање), који немају превеликих очекивања, али се надају да ће на највећој свјетској смотри спорта на достојанствен начин представити своју земљу.

Са спортистима ће путовати њихови тренери Томислав Лопатић и  Драган Јефтовић (биатлон и ски трчање), те Рејмон Хоро и Неџад Миројевић (алпско скијање).

Маријан Квесић, предсједник Олимпијског комитета БиХ, истакао је да су они помогли спортистима, колико је било у њиховој могућности.

“Вјерујемо да ће наши спортисти дати све од себе да постигну своје најбоље резултате у Пјонгчангу. Сигурни смо да ће на достојанствен начин представити БиХ“, казао је Квесић.

Тања Каришик ће представљати БиХ у скијашком трчању у дисциплини 10 километара слободно, те се нада да ће остварити најбољи лични резултат.

“Пут до Олимпијских игара био је јако тежак и исцрпљујући. Имали смо много такмичења ове и протеклих сезона. Тренинзи су били дуготрајни, свакодневни и изузетно напорни, али успјели смо се изборити и доћи до самих игара. Не бих унапријед говорила о резултатима. Тамо долазе најбољи од најбољих и никада се не зна. Ове сезоне сам направила свој најбољи резултат и даћу све од себе да одтрчим најбоље што могу“, рекла је бх. олимпијка.

Плакаловић ће у Пјонгчангу, као и Каришик, наступити по трећи пут на Зимским олимпијским играма.

“Остварио сам 'А' олимпијску норму прошле сезоне. Ове године сам тренирао на врхунском нивоу. На Олимпијаду идем са добрим тренингом. Наступићу на 15 километара слободно, дисциплини која ми одговара и очекујем добар резултат“, јасан је био Плакаловић.

Млада 18-годишња Музаферија наступиће у свим дисциплинама алпског скијања, а најбоље резултате очекује у слалому и комбинацији.

“Од Олимпијских игара очекујем пласман у топ 30 у комбинацији и слалому, мада ћу видјети каква ће конкуренција бити. Наравно, биће треме, јер су ми прве Олимпијске игре, али се надам да ћу остварити свој циљ“, нагласила је Музаферија.

У мушком слалому и велеслалому наступиће Локмић, који се као и Музаферија нада да би у једној од те двије дисциплине могао ући међу 30 најбољих.  

“Припреме су протекле јако добро, као и трке које су биле прије Олимпијаде, прошле су у најбољем озрачју. Очекујем да би у слалому могао бити међу 30 у свијету, што је јако добар резултат“, закључио је Локмић.

Олимпијски тим БиХ за Јужну Кореју путује 4. фебруара, а чланови Предсједништва ОК БиХ три дана касније. Шеф бх. делегације биће Саид Фазлагић, генерални секретар ОК БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар