Најтежи изазов - Алонсо на 24 часа Ле Мана!

Возач Мекларена, Фернандо Алонсо, учествоваће са Тојотом ове године у трци 24 сата Ле Мана, као и у ФИА Светском шампионату издржљивости (WЕЦ).

Остали спортови 10.02.2018 | 11:30
Најтежи изазов - Алонсо на 24 часа Ле Мана!
Двоструки светски првак Формуле 1 жели да учествује у аутомобилским такмичењима издржљивости, како би се изједначио са Грејемом Хилом, који је шездесетих година прошлог века освојио титуле шампиона Формуле 1, Индијанаполис 500 и 24 сата Ле Мана.

"Никада се нисам стидео да кажем да ми је циљ да освојим триплу круну мотоспорта – Велику награду Монака, Инди 500 и 24 сата Ле Мана. Прошле године смо покушали на Индију, били смо близу, али нисмо успели. Ове године захваљујући Мекларену имам прилику да се тркам за победу у Ле Ману. То је велики изазов, много тога може да крене наопако, али спреман сам и радујем се томе", рекао је Алонсо.

Алонсо је прошле недеље учествовао у трци 24 сата Дајтоне, а према договору са Тојотом, 36-годишњи Шпанац ће учествовати у што више рунди Светског шампионата издржљивости.

Мекларен и Алосно су се договорили да је Формула 1 главни приоритет, због чега ће пропустити такмичење у Јапану у склопу WЕЦ сезоне 21. октобра, како би учествовао у трци Формуле 1 за Велику награду САД.

Трка 24 сата Ле Мана одржаће се 16. и 17. јуна.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар